Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η διευθέτηση του χρέους είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή των νέων μέτρων από το 2019

tags :
Κατρούγκαλος: Η διευθέτηση του χρέους είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή των νέων μέτρων από το 2019
Η πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς ήταν να υπάρξει μια συμφωνία-πακέτο, «αυτό που εμείς θεωρούμε έντιμο συμβιβασμό, σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός
Τελική απόφαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα υπάρξει το επόμενο διάστημα όπως εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς ήταν να υπάρξει μια συμφωνία-πακέτο, «αυτό που εμείς θεωρούμε έντιμο συμβιβασμό, στο οποίο περιλαμβάνονται προφανώς και τα ζητήματα του χρέους», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.
Υπογραμμίζει δε πως η διευθέτηση του χρέους είναι προϋπόθεση για να εφαρμοστούν τα μέτρα από το 2019, «συνεπώς» ενώ προσθέτει, «αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, οπότε η εφαρμογή των μέτρων ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αυτή τη φορά για πρώτη φορά, έχουμε πολύ χρόνο για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν ν στις δικές τους δεσμεύσεις και οι εταίροι μας, αφού εμείς μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στις δικές μας».
Αναφορικά με το θέμα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής των δεδουλευμένων τους.
Επίσης δηλώνει εντυπωσιασμένος με το γεγονός ότι ελάχιστοι -όπως διευκρινίζει- δικαστές «γίνονται επίορκοι παραβιάζοντας ένα ρητό άρθρο του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των όσων συζητούνται στη μυστική διάσκεψη».
Αναφερόμενος τέλος στον νόμο που φέρει το όνομά του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι οι χαμηλές συντάξεις και οι υψηλές εισφορές αντανακλούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο εξηγεί ότι η συμβολή της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό είναι ότι επέλυσε τη δομική αιτία των ελλειμμάτων, δηλαδή την αναντιστοιχία εισφορών και παροχών.  

www.bankingnews.gr
  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης