Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Καθαρή λύση για το χρέος εντός του Ιουνίου ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής (22/06)

Τσίπρας: Καθαρή λύση για το χρέος εντός του Ιουνίου ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής (22/06)
Όσο πιο γρήγορα έρθει η λύση τόσο το καλύτερο υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Την θέση ότι η κυβέρνηση προσδοκά ανάληψη πρωτοβουλίας για καθαρή λύση για την απομείωση του ελληνικού χρέους εντός του Ιουνίου, ακόμη και αν φτάσουμε στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εσθονό ομόλογο του J. Ratas στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την 1η Ιουλίου, για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».
Ο κ.Τσίπρας είπε πως όσο πιο γρήγορα έρθει η λύση, τόσο το καλύτερο, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση παλεύει για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».
«Η Εσθονία αναλαμβάνει την Προεδρία σε μια περίοδο σοβαρών προκλήσεων όπου οι πολίτες προσδοκούν να τις αντιμετωπίσουμε με ένα νέο όραμα.
Με την οικοδόμηση της σταθερότητας και της ουσιαστικής εξόδου της Ευρώπης από την κρίση» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι θα υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα είτε στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου είτε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 22 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως η όποια λύση πρέπει να διασφαλίζει ότι η Ελλάδα επανέρχεται σε κατάσταση κανονικότητας στη χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης