Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Η Ελλάδα θα γίνει «αποικία χρέους» αν υπάρξει ρύθμιση χρέους με μεγάλο χρονικό ορίζοντα

Καραγκούνης (ΝΔ): Η Ελλάδα θα γίνει «αποικία χρέους» αν υπάρξει ρύθμιση χρέους με μεγάλο χρονικό ορίζοντα
«Η εκταμίευση δεν μπορεί να πάει πολύ μετά, γιατί είναι ασφυκτικά τα περιθώρια»
«Αποικία χρέους» θα γίνει η Ελλάδα αν υπάρξει ρύθμιση του χρέους με μεγάλο χρονικό ορίζοντα, σε πολύ υψηλά πλεονάσματα, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.
«Εχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χρέους με ορίζοντα τόσα πολλά χρόνια διότι αυτό που στην ουσία θα γίνει, είναι ότι η χώρα θα δεσμευτεί σε πολύ υψηλά πλεονάσματα και θα καταντήσουμε, αν γίνει μια τέτοια συμφωνία, αποικία χρέους» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Καραγκούνης τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «η εκταμίευση δεν μπορεί να πάει πολύ μετά, γιατί είναι ασφυκτικά τα περιθώρια».
Απαντώντας σε ερώτημα για το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε ότι πρόκειται για «πάγιο και πάντα επίκαιρο θέμα» κι αυτό -όπως υπογράμμισε- γιατί «πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά και φέρνει νέα προβλήματα για την χώρα και επώδυνα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης