Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση εκμετάλλευσης προσφύγων στην Ελλάδα

tags :
Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση εκμετάλλευσης προσφύγων στην Ελλάδα
Ο Χρ, Στυλιανίδης καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και οικονομικής αφαίμαξης προσφύγων και μεταναστών
Στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, επέδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την επίμαχη επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.
Ο Γ. Μουζάλας προσκόμισε λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται όλες οι ΜΚΟ.
Στη συνάντηση βρέθηκαν δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι απέστειλε επιστολή στις γερμανικές αρχές, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεσης προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης