Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα – Να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση για το χρέος

tags :
Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα – Να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση για το χρέος
Να μας πει η ΝΔ με ποιό «παραιτηθείτε» συντάσσεται υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ότι πλέον οι δανειστές οφείλουν να βρουν μια ολοκληρωμένη λύση για το χρέος βάσει της συμφωνίας του Μαΐου του 2016 διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.
«Η συμφωνία του Μαΐου 2016 ήταν σαφής ως προς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και θα πρέπει να τηρηθεί.
Η κυβέρνηση έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και πρέπει πλέον να εξευρεθεί μία ολοκληρωμένη λύση που θα περιλαμβάνει το χρέος» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Βάκη, η οποία κάλεσε τη ΝΔ να αποφασίσει με ποιο «παραιτηθείτε» συντάσσεται.
«Με αυτό που εκφράστηκε προ ημερών μέσω του γερμανικού Τύπου προς τον κ. Schaeuble ως έκφραση δυσαρέσκειας για τα εμπόδια που θέτει συνεχώς ο τελευταίος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ή με το γνωστό hashtag «παραιτηθείτε» που απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη φάση.
Να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση με ποιο από τα δύο «παραιτηθείτε» είναι και τι στάση θα κρατήσει.
Θα υπάρξει μία συναίνεση στο θέμα τουλάχιστον του χρέους, για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και για τη λύση ενός προβλήματος που δεν δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε η κα.Βάκη, η οποία υποστήριξε πως δεν βρισκόμαστε πλέον στο 2015 που η Ελλάδα ήταν μόνη εναντίον όλων.
«Τώρα πολλές χώρες συντάσσονται με τις θέσεις της Ελλάδας για το θέμα του χρέους διαμηνύοντας ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει μία καθαρή λύση» υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αυτό που περιμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι «μια ολοκληρωμένη λύση με το ΔΝΤ εντός προγράμματος αλλά και με έκθεση για το  ελληνικό χρέος, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό να διευθετηθεί και για έναν επιπλέον λόγο, ότι αυτό θα είναι και το εισιτήριο εισόδου μας στην ποσοτική χαλάρωση, η οποία αποτελεί διαβατήριο εξόδου στις αγορές».
«Το χρέος είναι η μητέρα των μαχών, υπό την έννοια ότι, διαφορετικά, θα θυμίζουμε το πιθάρι των Δαναΐδων που με θυσίες και κόπους γεμίζει με νερό όμως αδειάζει όλο από κάτω» είπε η κα.Βάκη, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση στις 15 Ιουνίου, «τότε θα οδηγηθούμε στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου».
«Εξάλλου, τα πρόσφατα μετρά ψηφίστηκαν επειδή το ήθελε το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει λύση στο χρέος.
Επομένως αν είναι να μη συμμετάσχει το ΔΝΤ, τότε αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εφαρμοστούν» είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης