Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση υποχώρησε κατά κράτος στο ζήτημα του χρέους ενώ ψήφισε 4ο σκληρό μνημόνιο

Λαφαζάνης:  Η κυβέρνηση υποχώρησε κατά κράτος στο ζήτημα του χρέους ενώ ψήφισε 4ο σκληρό μνημόνιο
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι Γερμανικό προτεκτοράτο», σημείωσε o κ. Λαφαζάνης
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους διεθνείς πιστωτές ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα, συμμορφούμενη με τις Γερμανικές απαιτήσεις, όχι μόνο υποχωρεί κατά κράτος στο ζήτημα του χρέους, ενώ πρώτα έσπευσε να  ψηφίσει ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης από το Κοντομαρί Χανίων, όπου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση μνήμης για τους 25 εκτελεσθέντες από τους από τους Γερμανούς κατακτητές.
Επίσης ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει εγκαταλείψει και πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, το μέγα ηθικό και εθνικό θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου».
«Καταγγέλλουμε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι Γερμανικό προτεκτοράτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την Γερμανοδουλεία και να εγγράψει άμεσα στον ελληνικό προϋπολογισμό τις δίκαιες, εύλογες και τεκμηριωμένες ελληνικές πολεμικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας, όπως τις έχει υπολογίσει το Γενικό Λογιστήριο και ανέρχονται από κοινού, πολεμικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο, σε πάνω από 300 δισ.»,συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης
«Η δημοκρατική ανατροπή είναι η διέξοδος.
Να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για να ελευθερωθούμε εθνικά και κοινωνικά, για μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και λιτότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης