Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Θέλουν οι δανειστές να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα; - Να υπάρξει καθαρή λύση για το χρέος στις 15/6

tags :
Ρήγας: Θέλουν οι δανειστές να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα; - Να υπάρξει καθαρή λύση για το χρέος στις 15/6
Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα, να το κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό ζήτημα και ότι οι δανειστές πρέπει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να υιοθετήσουν μια καθαρή λύση για το ελληνικό χρέος διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Μέχρι τη Σύνοδο του Eurogroup θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς, περιλαμβάνοντας και τη λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.
Θεωρώ ότι έχουν όλοι υποχρέωση αυτή τη στιγμή να τελειώσουν με αυτή την ιστορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος και έχω κάνει και πολλές φορές το ρητορικό ερώτημα: Θέλουν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή, η οικονομία της χώρας να μπει σε κίνηση, να υπάρχει ανάπτυξη;.
Είναι η πρώτη φορά που η χώρα βρίσκεται σε αυτό το στάδιο, με όλα τα στοιχεία της οικονομίας θετικά, με μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια και τα στρώματα τα οποία είχαν βιώσει άσχημη κατάσταση την προηγούμενη περίοδο» υπογράμμισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας.
Αναφερόμενος στο τι ειπώθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Ρήγας τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε η πολιτική γραμμή που έχει χαράξει η κυβέρνηση.
«Καθαρή λύση είναι να ξεκαθαρίσει και το ΔΝΤ, αν θα είναι στο πρόγραμμα, αν θα συνεχίσει...
Δεν μπορεί να προεξοφλεί τη μετάθεση των αποφάσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους [...]
 Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα, πρέπει να το κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αυτό συνιστά καθαρή λύση για το χρέος, που θα το καθιστά βιώσιμο» είπε ο κ.Ρήγας, αναφέροντας πως πέρα από τον Schaeuble υπάρχουν «και άλλοι θεσμικοί παράγοντες, υπάρχουν και άλλες φωνές, υπάρχει το μέτωπο του Νότου, το οποίο έχει απαντήσει σε αυτές τις ακραίες στάσεις και πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών».
«Έχουμε συμβάλει σε αυτή τη μετατόπιση της σκέψης και πολιτικής και της αγωνίας που πρέπει να διακατέχει όλους για το μέλλον την Ευρώπης και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει αυτή η λογική» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης