Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της - Τώρα είναι η σειρά των εταίρων να κάνουν το ίδιο

Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της - Τώρα είναι η σειρά των εταίρων να κάνουν το ίδιο
Το «πάγωμα» στην αύξηση των συντάξεων δεν είναι περικοπή των συντάξεων 
«Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και έκανε περισσότερα από ό,τι έπρεπε για να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας πως «τώρα είναι η σειρά των εταίρων να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις».
Η ίδια υπογράμμισε ότι το «πάγωμα» των συντάξεων θα επεκταθεί για ακόμη μία χρονιά, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για περικοπή».
«Είναι “πάγωμα” στην αύξηση των συντάξεων για μια χρονιά», τόνισε.
Η ίδια δήλωσε πως πρόκειται για μέτρο που έρχεται λόγω της αναγκαιότητας να υπάρξει πλεόνασμα 3,5% έως και το 2022.
«Ήταν αναγκαίο να υπάρξει αυτή η ρύθμιση προκειμένου να μην μπορεί κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πει ότι δεν επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα ακόμα και με τις δικές του ρυθμίσεις», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το άλλο «αγκάθι» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την τροπολογία αμιγώς νομοτεχνική.
Τόνισε ακόμη ότι με τις τροπολογίες αυτές κλείνουν και τυπικά τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης, ώστε να μην έχει κανένας, καμία προσχηματική δικαιολογία και να πετάξει το μπαλάκι για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης