Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο Θεοχάρης – Επαφές με επίκεντρο την κρίση, το Κυπριακό και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Στην Ουάσιγκτον ο Θεοχάρης – Επαφές με επίκεντρο την κρίση, το Κυπριακό και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Tριήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης είχε σύντομες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας , Ν. Αναστασιάδη και με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου κ. Ρέινς Πρίμπους, οι οποίοι τιμήθηκαν για τον ρόλο τους στην ενίσχυση των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.
Αντικείμενο της συνάντησης με τον Κύπριο πρόεδρο ήταν ο νέος γύρος των συνομιλιών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, η επικείμενη τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη αλλά και το πώς η Κύπρος πέτυχε την έξοδό της από την οικονομική κρίση.
Κατά τη συνάντηση του κ. Θεοχάρη με τον κ. Πρίμπους συζητήθηκε η οκταετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα για την οποία ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε στον κ. Πρίμπους ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου και μετάβασης της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 33ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων από όλη την Αμερική, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι το κυπριακό αποτελεί διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής και επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την Κύπρο στις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του o κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε σειρά επαφών με Αμερικανούς βουλευτές με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής συναντήθηκε με τους Γκας Μπιλιράκη, Τζων Σαρμπάνη, Λι Ζελντίν, Καρολάιν Μαλόουν, Ρόμπιν Κέλυ, Γκρέις Μενγκ, και Τζο Κρόλεϋ.
Ζητήματα που άπτονται των ελληνοαμερικανικών σχέσεων καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, απασχόλησαν τη συνάντηση του κ. Θεοχάρη με τον κ. Τζόναθαν Κοέν, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα.
Τέλος, ο κ. Θεοχάρης φιλοξενήθηκε από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή ως κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ σε ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο περιφερειακό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης