Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Κανείς δεν πιστεύει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα επιτευχθεί ρύθμιση του χρέους και QE

Βρούτσης: Κανείς δεν πιστεύει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα επιτευχθεί ρύθμιση του χρέους και QE
"Όλα δείχνουν, ότι θα οδηγηθούμε σε μια ακόμη παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία", αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Γ. Βρούτσης
Με τις τροποποιήσεις που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή «ο συνολικός λογαριασμός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. ανεβαίνει συνολικά στα 14,5 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Υπογραμμίζει πως «η τροπολογία που αφορά στα εργασιακά θα είναι το “Βατερλώ” του πρωθυπουργού και της υπουργού Εργασίας», ενώ μιλά επίσης για το Ασφαλιστικό, για τη διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης, για τις «ψευτοπαλικαριές» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το επικείμενο Eurogroup και τις συζητήσεις για το χρέος.
Όπως αναφέρει «όλα δείχνουν, ότι θα οδηγηθούμε σε μια ακόμη παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία.
Ούτε ρύθμιση του χρέους θα επιτευχθεί, ούτε και η ένταξη στο QE (ποσοτική χαλάρωση).
Δυστυχώς, στην καλύτερη περίπτωση θα οριστικοποιηθούν οι δεσμεύσεις του 4ου Μνημονίου, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν θα άρει την αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «το πολιτικό κλίμα που επηρεάζει άμεσα τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης, εκπέμπει αναξιοπιστία, αβεβαιότητα, αντιφάσεις και εχθρότητα απέναντι στην επιχειρηματικότητα».
Σημειώνει δε, πως «το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους παραμένει κρίσιμης σημασίας για την οικονομία και την πορεία της χώρας, παρά την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2013 και τη βελτίωση του “προφίλ” του από το 2012», αλλά και πως «η θέση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία έχει διατυπώσει με σαφήνεια ο Πρόεδρος του Κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».
Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία οφείλει υπεύθυνα να επισημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο η ρύθμιση του χρέους».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, απαιτούνται τολμηρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος για να πάρει η χώρα μπροστά.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «σήμερα, οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στη χειρότερη θέση από ποτέ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -από το 2015- ακύρωσε όλες τις δρομολογημένες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», ενώ για τις 5 τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη βουλή, αναφέρει ότι «δεν εκπληρώνουν εκκρεμή προ απαιτούμενα, όπως ισχυρίζεται.
Αντίθετα, πρόκειται για ταπεινωτικές τροποποιήσεις (ψηφίζουν-ξεψηφίζουν διατάξεις) στο 4ο μνημόνιο (Ν.4472/2017), που η ίδια μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε!
Ταυτόχρονα, η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πρωτοφανής και εξευτελιστική για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα».
Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι  «με τις εν λόγω τροποποιήσεις, ο λογαριασμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβαίνει συνολικά στα 14,5 δις ευρώ.
Ψηφίζοντας η κυβέρνηση τις τροπολογίες αυτές, οι συνταξιούχοι επιβαρύνονται με επιπλέον 250 εκατ. ευρώ, ψηφίζει νέα μέτρα για μετά το 2020, επιβεβαιώνει ότι η λιτότητα θα διατηρηθεί μέχρι και το 2022, καθώς τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ (συνέχιση της λιτότητας) διατηρούνται και παραδέχεται ότι η χώρα θα παραμείνει σε περιβάλλον κρίσης μέχρι το 2022!
Ειδικά, η διάταξη που αφορά τα εργασιακά, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαπάτηση των εργαζομένων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι το “Βατερλό” του Πρωθυπουργού και της υπ. Εργασίας.
Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μια κρυφή συμφωνία της κυβέρνησης, που την απέκρυψε από τους βουλευτές και το Κοινοβούλιο –κατά την ψήφιση του 4ου μνημονίου- και η οποία τώρα αποκαλύπτεται».
«Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποτελεί διασυρμό για την κυβέρνηση και φανερώνει ότι έχει απωλέσει πλέον πλήρως την αξιοπιστία της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό!
Μια τέτοια κυβέρνηση, που θυμίζει περισσότερο “ζαβολιάρη” παίκτη, που συνειδητά εξαπατά τους πάντες γύρω της, όχι μόνο δεν έχει καμία προοπτική για τη χώρα, αλλά επιβάλλεται να φύγει το συντομότερο», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης