Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Η Δυτική Αττική η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα – Μπορεί να σπάσει το άβατο

tags :
Τόσκας: Η Δυτική Αττική η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα – Μπορεί να σπάσει το άβατο
Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού από την περιοχή υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι η Δυτική Αττική αποτελεί την πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος στον απόηχο των όσων εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή και κατόπιν του τραγικού περιστατικού με το θάνατο 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα από καταυλισμό Ρομά, υποστήριξε ότι το άβατο μπορεί να σπάσει.
««Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα.
Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων.
Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής.
Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της επαγγελματικής ενασχόλησης είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τόσκας, επαναλαμβάνοντας πως το τεράστιο πρόβλημα της Δυτικής Αττικής δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικές λύσεις.
«Τα παιδιά των Ρομά έχουν πάψει να πηγαίνουν σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντί να πηγαίνουν στο σχολείο κάνουν άλλες εκπαιδεύσεις εντός πολλών εισαγωγικών.
 Είναι τεράστιο το πρόβλημα.
Όταν μου έθεταν, εδώ και 2 χρόνια, όλοι το θέμα των Εξαρχείων, έλεγα ότι το πραγματικό άβατο είναι στη Δυτική Αττική» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος υπογράμμισε πως πλέον τα περιπολικά μπαίνουν στους καταυλισμούς σε αντίθεση με το παρελθόν και ότι έχει απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού από τη συγκεκριμένη περιοχή.
«Ίσα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή.
Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ.Προστασίας του Πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης