Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέντευξη Ν. Μιχαλολιάκου στην Quotidien: Ο Ελληνικός Φοίνικας γεννιέται από τις στάχτες του!

Συνέντευξη Ν. Μιχαλολιάκου στην Quotidien: Ο Ελληνικός Φοίνικας γεννιέται από τις στάχτες του!
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην συνέχεια στην προφυλάκιση του Νικολάου Μιχαλολιάκου και τα φωτογραφικά νομοθετήματα με τα οποία αποστερήθηκε η Χρυσή Αυγή της κρατικής επιχορήγησης
«Το να πάρεις συνέντευξη από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, αποτελεί σκάνδαλο».
Με αυτή την φράση ξεκινά το ρεπορτάζ από την Αθήνα, της μεγάλης διαδικτυακής εφημερίδας Quotidien.
Η ιστοσελίδα, η οποία δέχεται περί τα 3 εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συστημικά Μέσα της Γαλλίας. Η επιρροή της θεωρείται τέτοια που η σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «κατέβηκε» απροειδοποίητα λίγες μέρες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Αυτό δεν πτοεί τον δημιουργό της, τον σερβικής καταγωγής Γάλλο δημοσιογράφο Πιερ Γιοβάνονβιτς.
Ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία σε μεγάλες γαλλικές εφημερίδες, και συνέχισε ως συγγραφέας παγκοσμίως ευπώλητων βιβλίων, μετά το αμερικανικό οικονομικό κραχ του 2008.
Στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2012 άρχισε να ασχολείται με το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή».
Κατά μία συγκυρία, βρισκόταν στην Αθήνα την ημέρα της χολλυγουντιανής εμπνεύσεως συλλήψεως του Αρχηγού και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και ήταν ο μόνος Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος κάλυψε σε αποκλειστικότητα τα γεγονότα έξω από την ΓΑΔΑ.
Επισκέφθηκε την εβδομάδα που πέρασε την Αθήνα όπου πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ, και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ο οποίος του παραχώρησε συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας ακολουθούν. Μέσα στις πρώτες είκοσι τέσσερεις ώρες, εξήντα χιλιάδες αναγνώστες την διάβασαν, σχολιάζοντας την παραπληροφόρηση σχετικά με την Χρυσή Αυγή, και την πλήρη άγνοια των Γάλλων για τα πραγματικά γεγονότα στην Ελλάδα.
«Ο Μιχαλολιάκος είναι σήμερα ο μόνος ικανός να δώσει πολιτικές απαντήσεις».
«Η σύλληψή του είχε μεταδοθεί σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου το 2013 ...
Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από αίτημα ξένων δυνάμεων, ανέπτυξε ένα σχέδιο για να φυλακίσει αυτόν που είχε γίνει το σύμβολο της Ελληνικής αντίστασης απέναντι στα σχέδια λιτότητας που επιβάλλονταν από τους τραπεζίτες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά πώς να βάλεις στην φυλακή έναν Έλληνα βουλευτή που προστατεύεται από βουλευτική ασυλία;
Οι δικηγόροι των Αθηνών βρήκαν την λύση, ένα κείμενο που επιτρέπει να συλλαμβάνεται ένας βουλευτής όταν εμπλέκεται σε «εγκληματική οργάνωση». Οι πολιτικοί βρήκαν μια συνεργάσιμη δικαστή, και ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, ο μόνος που αντιτίθεται στην υποδούλωση του ελληνικού λαού στους ξένους τραπεζίτες, συνελήφθη την αυγή και φυλακίστηκε με μια σκηνοθεσία των μέσων ενημέρωσης αντιγραμμένη σε όλα τα σημεία από αυτήν του Ντομινίκ Στρως-Καν, περιφερόμενος με τις χειροπέδες μπροστά από τις κάμερες». Και συνεχίζει: «Σκέφτηκαν ότι αυτό θα αρκούσε για να σβήσει την Χρυσή Αυγή από την ελληνική πολιτική σκηνή.
Πέντε χρόνια αργότερα, ελλείψει αποδείξεων, η δίκη δεν προχωρεί».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην συνέχεια στην προφυλάκιση του Νικολάου Μιχαλολιάκου και τα φωτογραφικά νομοθετήματα με τα οποία αποστερήθηκε η Χρυσή Αυγή της κρατικής επιχορήγησης, στην απαγόρευση των διανομών τροφίμων και την επιχείρηση φίμωσης της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας από την κρατική τηλεόραση και επισημαίνει ότι σκοπός είναι να αποτραπούν οι Έλληνες από το να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή. «Αυτό είναι δημοκρατία…» σχολιάζει, «ή μάλλον πράξεις μιας πραγματικής δικτατορίας για να εμποδίσει να ακουστεί η αντιπολίτευση», και κάνει την σύγκριση με το καθεστώς του Τίτο ο οποίος φυλάκισε όλους τους αντιπάλους του.
Προβλέπει δε ότι «η Χρυσή Αυγή μπορεί πράγματι να φέρει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θεωρείται από τους Έλληνες (ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει) ως ο μόνος πολιτικός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού απέναντι στους τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες».
Αναφέρεται επίσης στην διαφθορά των πολιτικών, τις λίστες των τραπεζών UBS και HSBC, τις υποθέσεις Γιάννου Παπαντωνίου, Μαργαρίτας Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, ενώ κάνει λόγο για «προδοσία του Τσίπρα» απέναντι στον ελληνικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης