Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Αναρμόδιο το υπουργείο Εξωτερικών για τα περί παράνομων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών

Κοτζιάς: Αναρμόδιο το υπουργείο Εξωτερικών για τα περί παράνομων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών
Απάντηση σε ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο όπως και ο ίδιος διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απηύθυναν στους υπουργός Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής πολιτικής καλώντας τους να αποσαφηνίσουν τις καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών.
Ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να εξετάσουν τις καταγγελίες, εξηγεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα με την προστασία των συνόρων, καθώς η διεύθυνση Γ4 ασχολείται με τα θέματα της μετανάστευσης επικουρικά και μόνο ως προς δύο πτυχές: την παροχή βίζας και τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης, αρμοδιότητες που υπάγονται στον εκάστοτε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών με χαρτοφυλάκιο τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και όχι στον ίδιο.
Ο υπ. Εξωτερικών εκφράζει δε την απορία του αφενός πως είναι δυνατόν να του απευθύνουν την ερώτηση δύο πρώην αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών που ήταν αρμόδιοι για τα θέματα Γ4 Διεύθυνσης, όταν θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το ΥΠΕΞ δεν εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις και αφετέρου το να υποβάλλεται αυτή η ερώτηση μία μέρα μετά από επίσημη και δημόσια διάψευση του ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης