Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας για Λέσβο: Από σήμερα ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα – Προτεραιότητα οι έλεγχοι κτηρίων

tags :
Τόσκας για Λέσβο: Από σήμερα ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα – Προτεραιότητα οι έλεγχοι κτηρίων
Πολύ μεγάλη η καταστροφή στο χωριό Βρίσα, δεν υπάρχουν άλλες μεγάλες καταστροφές είπε ο κ.Τόσκας
Την θέση ότι από σήμερα αρχίζει ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληγές από τα 6,1 Ρίχτερ που έπληξαν χθες το απόγευμα τη Λέσβο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο Fm» μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε με κύριο αντικείμενο τις συνέπειες του σεισμού και το πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν, ο κ.Τόσκας περιέγραψε ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες.
«Τα σημερινά βήματα αφορούν την καλύτερη τακτοποίηση καταυλισμών, την αστυνόμευση της περιοχής και τα επόμενα βήματα αφορούν τους ελέγχους από τους μηχανικούς και τους ελέγχους από τους σεισμολόγους.
Έχουν έρθει ήδη κλιμάκια σεισμολόγων από το πρωί, έχουν έρθει μηχανικοί από χθες και σήμερα με έκτακτη πτήση φτάνει και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης με 40 μηχανικούς, προκειμένου να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα σχολεία και μετά τα υπόλοιπα κτίρια.
Με εντολή του πρωθυπουργούσυγκροτήθηκε γρήγορα ένα μεικτό κλιμάκιο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ήρθαμε χθες το απόγευμα με ελικόπτερο στη Μυτιλήνη» είπε ο κ.Τόσκας.
«Κοιτάμε τα άμεσα προβλήματα.
Από σήμερα θα αρχίσει ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα, ήδη κοιτάζουμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν αυτό το βοήθημα, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα, ένα 70% με 80% των σπιτιών του χωριού (σ.σ. Βρίσα) έχει καταρρεύσει, έχει υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές.
Πράγματι είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή στο συγκεκριμένο χωριό, αλλά, ευτυχώς, στον περίγυρο, στα άλλα χωριά δεν υπάρχουν μεγάλες καταστροφές, ίσως ελάχιστες.
Το τι θα γίνει στη συνέχεια για το μέλλον του χωριού και το πως θα ανοικοδομηθούν, εάν θα ανοικοδομηθούν αυτά τα σπίτια ή θα πρέπει να φτιαχτούν αλλού, είναι θέμα που θα το πουν οι ειδικοί τις επόμενες μέρες» υπογράμμισε ο κ.Τόσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης