Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Δεν θα τελειώσουμε με το χρέος τώρα – Είμαστε κοντά σε συμβιβαστική λύση

Μαντάς: Δεν θα τελειώσουμε με το χρέος τώρα – Είμαστε κοντά σε συμβιβαστική λύση
Στη ΝΔ βάζουν πολλά στοιχήματα για να πουν ότι πάμε σε εκλογές, αλλά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι «δεν θα τελειώσουμε τώρα με το χρέος» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup, αν και εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμβιβαστική λύση που να ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για την επόμενη ημέρα.
«Η γαλλική πρόταση είναι μία πρόταση δημόσια, ανοιχτή, μία πρωτοβουλία που είναι εξαιρετικά έντονη τις τελευταίες ημέρες.
Πλέον, τόσο η Γαλλία όσο και άλλες δυνάμεις αντιλαμβάνονται ότι το πώς θα αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα, ποια λύση θα δοθεί, θα επηρεάσει και άλλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ειδικά η Ιταλία, που αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα λόγω του υψηλού χρέους.
Από την δική μας πλευρά έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.
«Πέρα από το κλείσιμο της αξιολόγησης που θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα, είμαστε πολύ κοντά σε μία συμβιβαστική λύση.
Ο μηχανισμός που θα συνδέει την ανάπτυξη με τη λύση θα γεφυρώσει και τις διαφορές στις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.
Μπορούν όλα αυτά να δώσουν τελικά μία συμβιβαστική λύση που να ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για την επόμενη ημέρα.
Από την άλλη δεν θα τελειώσουμε με το χρέος τώρα.
Δεν προσβλέπουμε σε μία λύση που θα δίνει οριστική απάντηση.
Στόχος είναι να υπάρχει μία προφανώς μεγαλύτερη αποσαφήνιση, ώστε από το τέλος του προγράμματος και μετά να εφαρμοστούν τα αναγκαία μεσοπρόθεσμα μέτρα» τόνισε ο κ.Μαντάς, ο οποίος ανέφερε πάντως πως «λειτουργούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν ομαλοποιήσει τους τόκους και κυρίως τα χρεολύσια».
«Σαν αποτέλεσμα, έχουμε λιγότερες "κορυφές" στην αποπληρωμή, περιόδους όπου πληρώνουμε πολλά» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως αυτά που ζητά η Ελλάδα είναι να μετατεθούν προς τα πίσω οι χρόνοι αποπληρωμής, οι χρόνοι ωρίμανσης των ομολόγων, καθώς π.χ. το 2022-2023 έχουμε να πληρώσουμε πάνω από 20 δισ. ευρώ καθώς και να ομαλοποιηθεί έτι περαιτέρω η διαδικασία αποπληρωμής, ώστε τελικά το «βουνό» των υποχρεώσεων να «τεντωθεί» και να γίνει... «λόφος», δίνοντας ένα καθαρό διάδρομο σε βάθος χρόνου».
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ ο κ.Μαντάς είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει πάρα πολλά στοιχήματα, ώστε να βγει το βράδυ της 15ης Ιουνίου (ή της 22ης Ιουνίου) και να πει η κυβέρνηση απέτυχε, πάμε σε εκλογές.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης