Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο – Θα πάρει ότι του δώσουν οι δανειστές για κρατηθεί στην καρέκλα

Κικίλιας: Ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο – Θα πάρει ότι του δώσουν οι δανειστές για κρατηθεί στην καρέκλα
Κλεισμένος στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, δεν έχει επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών είπε ο κ.Κικίλιας
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει σχέδιο και στρατηγική όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι αλλάζει συνεχώς θέσεις.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για το χρέος, ανέφερε ότι ο λαός και οι βουλευτές βρίσκονται στο σκοτάδι και τόνισε ότι δεν υπάρχει «καθαρή θέση της κυβέρνησης για το χρέος».
«Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας.
Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο κ.Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση χωρίς να έχει πετύχει τους στόχους της «έχει φέρει τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο».
«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που δέχθηκε.
Ο κ. Τσίπρας θα πάρει ό,τι του δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού.
Όμως, οι έκτακτες καταστάσεις και τα προβλήματα των πολιτών απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέροντας ότι «ο κ.Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου δίχως επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών» και ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα γιατί είναι εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία και τις εσωκομματικές ισορροπίες».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ασφάλεια των πολιτών και ότι για αυτό βρέθηκε σήμερα στη Λέσβο, όπου, όπως είπε, συνομίλησε με πολίτες, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
Ερωτηθείς για τη γαλλική πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup ο κ.Κικίλιας είπε ότι «η θέση αυτή επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά, υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο».
«Πριν από μερικές ημέρες, όμως, είχε άλλη θέση.
Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup θα τοποθετηθούμε» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης