Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Θα δίνουμε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για συμφωνία με τους καλύτερους όρους

Μαντάς: Θα δίνουμε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για συμφωνία με τους καλύτερους όρους
Η αξιολόγηση κλείνει, η δόση εκταμιεύεται και στο τραπέζι θα είναι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα δώσει μέχρι τέλους τη μάχη στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να επιτύχει μια συμφωνία με τους καλύτερους όρους για την Ελλάδα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
«Να μη βιαζόμαστε και να είμαστε ψύχραιμοι, διότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα δίνουμε μάχη.
Η αντιπροσωπεία μας θα δώσει μαζί και με άλλες δυνάμεις - αυτό είναι πια απολύτως φανερό - τη μάχη, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα και θα τη δώσει με τους καλύτερους όρους, καθώς από τη δική μας πλευρά έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε να κάνουμε και ό,τι είχε συμφωνηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι πρώτον το ζήτημα της αξιολόγησης κλείνει και η αναμενόμενη δόση θα εκταμιευθεί και αυτό έχει κλειδώσει.
Στο τραπέζι, έστω και αν στην ημερήσια διάταξη μπαίνει με τα "ίσως" και τα "αν", θα είναι στην ουσία το θέμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και της συζήτησης γύρω από αυτό το ζήτημα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς.
Αναφερόμενος στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους ο κ.Μαντάς τόνισε ότι δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι η ΝΔ.
«Όλοι έχουμε κουραστεί από τη δογματική προσήλωση ορισμένων δυνάμεων στην ΕΕ, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες όχι μόνο της χώρας μας, αλλά της Ευρώπης.
Προφανώς ο κ. Schaeuble είναι ο πιο ένθερμος εκφραστής αυτής της προσήλωσης.
Νομίζω ότι υπολογίζουν τα πράγματα και λειτουργούν με έναν τρόπο που υπονομεύουν την πορεία ολόκληρης της Ευρώπης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πώς θα αντιμετωπισθεί το ελληνικό ζήτημα αφορά το σύνολο της Ευρώπης, διότι πίσω από τη χώρα μας και το πρόβλημα που έχει με το θέμα της ρύθμισης του χρέους είναι και τα ζητήματα της Ιταλίας και πιθανά και της Γαλλίας και άλλων χωρών» ανέφερε ο κ.Μαντάς, επισημαίνοντας πως το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους είναι «ένα ευρωπαϊκό ζήτημα».
«Η ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες έχει σοβαρές ενδείξεις πως έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μία κανονικότητα.
Όμως όλοι γνωρίζουν και ότι η χώρα έχει μπροστά της τα επόμενα χρόνια - όχι άμεσα αλλά το 2022-2023 - πολύ υψηλές χρηματοδοτικές υποχρεώσεις σε σχέση με την αποπληρωμή του χρέους και αν δεν υπάρξει ρύθμιση, τότε δε θα υπάρχει καθαρός διάδρομος και αυτό είναι ένα σήμα στους επενδυτές να μείνουν ακόμη σκεπτικοί, όσον αφορά τις επενδύσεις τους και ένα σήμα και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία να κρατήσουν χαμηλά τς προσδοκίες και τα μελλοντικά σχέδια.
Αυτοί που έφτιαξαν το πρόγραμμα, δε θέλουν να βγει το πρόγραμμα;.
Η επιμονή μας στο θέμα του χρέους όχι μόνο δεν είναι άστοχη, αλλά είναι και ουσιαστική και ειλικρινής» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης