Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Να μην εγγράφονται στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ για τη στήριξη των ανέργων

Αχτσιόγλου: Να μην εγγράφονται στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ για τη στήριξη των ανέργων
Να μην εγγράφουν στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ τους που προορίζονται για προγράμματα υποστήριξης των ανέργων και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας, κάλεσε σήμερα (15 Ιουνίου 2017) η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες που ενισχύουν την κοινωνική διάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και οδηγούν σε μια πιο δίκαιη Ένωση.
«Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς ο Πυλώνας θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών και των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα είναι μια ακόμη κενή διακήρυξη ή ένας κατάλογος μη δεσμευτικών αρχών», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «οι αρχές του πυλώνα ανταποκρίνονται σε γενικές γραμμές στις πολιτικές μας θέσεις, ωστόσο η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ως εμπόδια στην ανάπτυξη και επομένως ούτε η Ελλάδα ούτε κανένα άλλο κράτος- μέλος είναι δυνατό για οποιοδήποτε λόγο να αποκλείεται από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων.
Αντιθέτως, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να διευκολύνουν τις χώρες όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν τις αρχές του Πυλώνα και να προωθήσουν τα εργασιακά δικαιώματα».
Σε ό,τι αφορά στην ανεργία, η Υπουργός Εργασίας έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών προς διαβούλευση την πρόταση να εξαιρούνται από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος τα κονδύλια που διατίθενται για την αντιμετώπισή της. Ειδικότερα, τόνισε ότι οι χώρες με ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από το μέσο όρο της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μην εγγράφουν στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ τους που προορίζονται για προγράμματα υποστήριξης των ανέργων και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.
«Πιστεύω ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποδείξει έμπρακτα την κοινή μας θέση για μια ισχυρότερη κοινωνική Ευρώπη και το Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας προσπάθειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης