Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς για Eurogroup: Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη διατύπωση για το χρέος

Παππάς για Eurogroup: Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη διατύπωση για το χρέος
Πλέον μπορούμε απερίσπαστοι να δουλέψουμε για την ανάπτυξη είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι η Ελλάδα πήρε μια απολύτως ξεκάθαρη διατύπωση από το χθεσινό Eurogroup για το χρέος διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Το πιο κρίσιμο μετά την απόφαση του Eurogroup είναι ότι έχει αντιστραφεί η οικονομική λογική του προγράμματος, πλέον ο στόχος εξυπηρέτησης του χρέους κάμπτεται υπέρ του στόχου της ανάπτυξης» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παππάς, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι «μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης θα επιτευχθούν τα πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές».
«Χθες είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μας σερβίρανε και πλέον έχουμε απολύτως ξεκάθαρη διατύπωση για το χρέος, ενώ η απόφαση κάνει ρητή αναφορά στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας» υποστήριξε ο κ.Παππάς, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση του Eurogroup δεν έχει λεπτομερή ανάλυση γιατί όπως είπε, «δεν είναι αυτό το ύφος και ο χαρακτήρας των αποφάσεων του Eurogroup».
Όσον αφορά τη δήλωση Schaeuble ότι συμφωνία υπήρχε και πριν από τρεις εβδομάδες και ότι η κυβέρνηση την απέρριψε για επικοινωνιακούς λόγους, ο κ.Παππάς είπε ότι τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τον διέψευσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup.
«Ακόμα και το 2016 με αυτά μόνο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους.
Πλέον μπορούμε απερίσπαστοι να δουλέψουμε για την ανάπτυξη.
Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί και καταφέρνει να προστατέψει τα χαμηλότερα εισοδήματα» υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης