Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να απολογηθεί – Ζοφερή η πραγματικότητα των Ελλήνων

Κικίλιας: Να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να απολογηθεί – Ζοφερή η πραγματικότητα των Ελλήνων
Ο Τσίπρας έφερε 4ο μνημόνιο και χρέωσε την ελληνική οικονομία με 12,5 δις ευρώ είπε ο κ.Κικίλιας
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το χθεσινό Eurogroup εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star ο κ.Κικίλιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει στη Βουλή και να απολογηθεί στους Έλληνες και στους βουλευτές «γιατί έφερε 4ο μνημόνιο και γιατί χρέωσε την ελληνική με 12,5 δισ. ευρώ».
«Ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας, για άλλα 100 χρόνια» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος».
«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας είναι ζοφερή.
Πρέπει να έρθουν στη Βουλή οι κύριοι και να απολογηθούν.
Για αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε και κατέθεσε αίτημα, για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή, για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας.
Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες.
Την αλήθεια υπηρετούμε αυτή πρεσβεύει ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Έλληνες, για αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Στην επίθεση αυτή δεν άργησε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Συγχαίρουμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει να εμφανίσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο.
Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο 2010-2014 δεν έχει ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό.
Όσο κι αν ο Β. Κικίλιας προσπαθεί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ, ούτε την εκτόξευση της ανεργίας από το 9 στο 27%, ούτε το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Ούτε βεβαίως τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους που επιζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού το θεωρούσε βιώσιμο.
Άλλωστε, μόλις προχθές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ισχυριζόταν πως η ανάδειξη του ζητήματος του χρέους είναι “τεράστιο λάθος” ενώ, λίγες μέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυριζόταν πως “το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”.
Επίσης, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών.
Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: οι πάντες γνωρίζουν πως όταν η ΝΔ μιλά για περικοπές δαπανών, εννοεί τα κονδύλια που αφορούν το κράτος πρόνοιας.
Η σταθερή τους επιδίωξη ήταν και παραμένει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Επιπλέον, σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση της ΝΔ για τα όσα έχει καταμαρτυρήσει ο Ανδρέας Μαρτίνης για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης