Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μας χωρίζει άβυσσος με τον Αλέξη Τσίπρα - Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει

tags :
Μητσοτάκης: Μας χωρίζει άβυσσος με τον Αλέξη Τσίπρα - Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει
Δυστυχώς η λύση για το χρέος μετατέθηκε και είναι θολό το τοπίο για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη της διαπραγμάτευσης πολύ ψηλά και τελικά πέρασε από κάτω, με δυσμενή αποτελέσματα για ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη συμφωνία του χθεσινού Eurogroup, ενώ τόνισε πως τον χωρίζει άβυσσος από τον πρωθυπουργό.
Όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του «Alpa», «ο κ. Τσίπρας είχε συνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με μία οριστική λύση για το χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».
«Δυστυχώς η λύση για το χρέος μετατέθηκε και είναι θολό το τοπίο για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
Και όλα αυτά με σφοδρά μέτρα και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα και υπερφορολόγηση».
«Ο κ. Τσίπρας ας μην πανηγυρίζει.
Και ας έρθει στη Βουλή να μιλήσουμε για το τι πέτυχε στο Eurogroup και τι έγινε στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης, είπε:
«Μακάρι να μπορέσει να βγει η χώρα στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος».
Όμως, όπως συμπλήρωσε, αυτό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την τελευταία αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup είναι απλώς μία «φραστική διατύπωση».
«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό να κάνουμε ακριβώς τα ανάποδα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Για να μπορέσει η χώρα να βγει ξανά στις αγορές πρέπει να έχει μια κυβέρνηση με Μεταρρυθμιστική Αξιοπιστία.
Αυτήν την στιγμή δεν την έχει», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως για να «αναπνεύσει» η οικονομία, το ρυθμιστικό εύρος του κράτους πρέπει να μικρύνει.
Αναφερθείς στα σχέδια των Αστυνομικών να διοργανώσουν συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι αρχικά ήταν θετικός, ωστόσο τώρα πιστεύει πως μια τέτοια εκδήλωση «θα τάραζε τα νερά».
«Θα ζητήσω από τους αστυνομικούς να μην προχωρήσουν», δήλωσε.
«Έχω μια ευθύνη να διασφαλίσω την κοινωνική ηρεμία.
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μια σύγκρουση μεγάλης έκτασης στα Εξάρχεια», συνέχισε.
Ερωτηθείς σχετικά με το συμβάν με τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, που απέλυσε συνεργάτιδά του χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα σχολιάσει αφού πρώτα συναντηθεί μαζί του.
Όσον αφορά στον πρόσφατο χαμό του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως «είναι δύσκολο να πενθείς σε δημόσια θέα».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν καθολική η αναγνώριση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως δήλωσε, συγκρούστηκε σθεναρά με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Οι πολιτικές συγκρούσεις είναι χρήσιμες, αλλά πρέπει να γίνονται μόνο στη Βουλή», διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης