Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η ανάπτυξη είναι το κλειδί, το επίκεντρο της καινούργιας συμφωνίας για την Ελλάδα

tags :
Βούτσης: Η ανάπτυξη είναι το κλειδί, το επίκεντρο της καινούργιας συμφωνίας για την Ελλάδα
Η κυβέρνηση, οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να ανταποκριθούν σε αυτό το νέο κλίμα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αξιοποίηση των πόρων, ώστε η χώρα να καταστεί πιο ανταγωνιστική

Η ανάπτυξη σαν βασικός πυλώνας για την Ελλάδα έτσι ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστική, είναι το κεντρικό νόημα της χθεσινής (15 Ιουνίου 2017) συμφωνίας στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Στο περιθώριο των σημερινών (16 Ιουνίου 2017) εγκαινίων της έκθεσης «Ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων» στην Καρδίτσα, ο πρόεδρος της Βουλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας μας.
«Η κυβέρνηση, οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να ανταποκριθούν σε αυτό το νέο κλίμα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αξιοποίηση των πόρων, ώστε η χώρα να καταστεί πιο ανταγωνιστική.
Η ανάπτυξη είναι το κλειδί, το επίκεντρο όλης της απόφασης» τόνισε.
«Έχει ανοίξει ένας δρόμος» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, «έχουν δοθεί σήματα, μπορούν να έρθουν και να υπάρξουν επενδυτές».
Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε ότι θα έχει σειρά επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, «έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη η ενημέρωση του ελληνικού λαού, πέραν των κομμάτων».
Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι επιδίωξη είναι, μέσω της διασταύρωσης των απόψεων και των εκτιμήσεων στη Βουλή, να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση στις δυνατότητες που υπάρχουν από εδώ και πέρα για να γίνουν τα σωστά βήματα, «έτσι ώστε στο προκαθορισμένο διάστημα ενός χρόνου, και κάτι από σήμερα, να μπορέσει η χώρα να βγει από το πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων και των επιτηρήσεων, με την κοινωνία όρθια. Αυτό είναι το στοίχημα και δεν πρόκειται για μια τυπική υπόθεση» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής στη συνέντευξη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης