Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Η απόφαση του Eurogroup είναι απελπιστική - Η κυβέρνηση είναι στα όρια τρελοκομείου

Λεβέντης: Η απόφαση του Eurogroup είναι απελπιστική - Η κυβέρνηση είναι στα όρια τρελοκομείου
«Μόνη της η κυβέρνηση είχε πει ότι αν δεν πάρει την ποσοτική χαλάρωση και δεν έρθει ρύθμιση για το χρέος πάμε χαμένοι
«Η απόφαση του Eurogroup είναι απελπιστική» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης καλώντας τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί μετά από αυτήν.
«Μόνη της η κυβέρνηση είχε πει ότι αν δεν πάρει την ποσοτική χαλάρωση και δεν έρθει ρύθμιση για το χρέος πάμε χαμένοι, θα είναι καταστροφή και δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε.
Ο πρωθυπουργός το είχε πει. Τώρα αυτό συνέβη. Ούτε χαλάρωση, ούτε ρύθμιση για το χρέος πήραμε, και παρά ταύτα πανηγυρίζουν» τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.
«Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει πτώχευση» υπογράμμισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι στα όρια του τρελοκομείου».
«Τον πήχη τον είχε βάλει ο κ. Τσίπρας και είχε πει ότι αν δεν πάρουμε χρέος και ποσοτική χαλάρωση, θεωρούμε ότι μας ρίχνουν οι ξένοι και δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Αυτά ακριβώς δεν πήρε και το θεωρεί πανηγυρικό. Τα ίδια τους τα λόγια τους εκθέτουν. Γι ‘αυτό να μιλούν λιγότερο και μην λένε τρέλες» συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε:
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί, αφού όπου βάζει τον πήχη, περνάει από κάτω και ηττάται η χώρα»
Σε ερώτηση εάν η άποψή του ταυτίζεται με αυτήν της ΝΔ σχολίασε:
«Ξεκινάμε από άλλη αφετηρία. Εγώ θέλω από αυτή τη βουλή τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θέλει εκλογές για να έρθει εκείνος βεζίρης στη θέση του σημερινού αποτυχημένου βεζίρη».
Τέλος, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι δεν έχει ενημέρωση για το αν θα γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ή κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις είναι πιο πιθανές, επειδή «φοβούνται τη σύνοδο αρχηγών γιατί εκθέτει τους ανθρώπους και κρατούνται πρακτικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης