Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η συμφωνία δεν βγάζει την οικονομία από το τέλμα - Το χρέος έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση

tags :
Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η  συμφωνία δεν βγάζει την οικονομία από το τέλμα - Το χρέος έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση
«Το χρέος από επιδίωξη άμεσης ρύθμισης έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  Γ. Κουμουτσάκος
«H πρόσφατη συμφωνία δεν βγάζει την οικονομία από το τέλμα», τονίζει  ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  Γ. Κουμουτσάκος,  σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», χαρακτηρίζοντας αναγκαία την πολιτική αλλαγή.
Όπως σημειώνει το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και «σε αυτές τις δραματικές συνθήκες το να ζητάς πολιτική αλλαγή είναι στάση ευθύνης για το καλό της χώρας».
Κατά τον ίδιο, «στερητικό σύνδρομο εξουσίας»  έχουν εκείνοι που σπρώχνουν τη χώρα στον εθνικό κατήφορο.
Όχι εκείνοι που θέλουν να τον σταματήσουν».
«Πολύ λίγα, πολύ αργά», είναι το σχόλιο του κ. Κουμουτσάκου αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, σημειώνοντας πως η δόση είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει η χώρα, «η ποσοτική χαλάρωση έγινε όνειρο θερινής νυκτός», «το χρέος από επιδίωξη άμεσης ρύθμισης έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση» , «τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν επαχθής υποχρέωση μέχρι το 2060».
Κληθείς να απαντήσει τι θα έγραφε άν έπρεπε να αποδώσει την σημερινή κατάσταση με ένα tweet, είπε «κάθε μέρα και χειρότερα με ή χωρίς γραβάτα!».
Τέλος, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και στο τι μπορεί να περιμένει από την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, υπογραμμίζει πως δεν περιμένει κάποια θεαματική αλλαγή της παρούσας κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης