Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνάει από τις εκλογές - Ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου δεν έχει εκλείψει

Γεννηματά: Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνάει από τις εκλογές - Ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου δεν έχει εκλείψει
"Mε τον κ.Τσίπρα και την Κυβέρνηση του η Ελλάδα μόνο χάνει", τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η λύση περνάει από τις εκλογές», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, στην εφημερίδα Real News.
Προσθέτει πως «δεν μπορούμε όμως εμείς να τις προκαλέσουμε, ούτε να τις επιβάλλουμε.
Κάθε ημέρα επιπλέον παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.
Θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί, το έχουμε πει πολλές φορές.
Αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα.
Προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Αυτό το παιχνίδι βέβαια θέλει δύο και δυστυχώς συμμετέχει και η ΝΔ.
Αρνούνται τη συνεννόηση.
Γι αυτό ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να σπάσει η καρικατούρα του δικομματισμού».
Κατά την ίδια, χρειάζεται μια πραγματική πολιτική αλλαγή και κουλτούρα συνεννόησης για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων.
Η ίδια εκτιμά ότι «ο κίνδυνος ενός νέου Μνημονίου δεν έχει εκλείψει καθώς εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, χωρίς ρύθμιση για το χρέος και με μια Κυβέρνηση που είναι εχθρική σε κάθε επένδυση και αδυνατεί να πυροδοτήσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «με τον κ.Τσίπρα και την Κυβέρνηση του η Ελλάδα μόνο χάνει.
Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.
Άλλη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση, άλλη μια ευκαιρία χαμένη.
Πέρασαν δυόμιση χρόνια με σκληρή λιτότητα και ύφεση χωρίς προοπτική. Ουσιαστικά η Κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε στις αρχές του 2015 και δεν τα καταφέρνει.
Στο ζήτημα του χρέους μείναμε πάλι σε υποσχέσεις για το μέλλον, αν και εφόσον… Η απόσταση που χωρίζει τα σημερινά δεδομένα με την απόφαση του 12 είναι τεράστια.
Όταν διασφάλιζε η χώρα εκείνες τις αποφάσεις με το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή ο Τσίπρας έκαιγε την Αθήνα.
Οι στόχοι για τα πλεονάσματα δεσμεύουν την Ελλάδα μέχρι το 2060.
Το ζήτημα της επιστροφής των κερδών των Ελληνικών ομολόγων, των 6 δις € που χάρισε ο κ.Τσίπρας στους ευρωπαίους Τραπεζίτες ,δεν είναι μόνο οικονομικό , είναι και βαθύτατα ηθικό.
Πρόκειται για κερδοσκοπία από τα ελληνικά ομόλογα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Με λίγα λόγια ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και υπέγραψε άλλα δυο.
Είπε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και φόρτωσε τους πολίτες με 13,5 δις € μέτρα.
Είπε θα διαγράψει το χρέος, και έκοψε τις συντάξεις».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν επιμένει σε συγκρότηση κυβέρνησης με τη συμμετοχή και των δυο πρώτων κομμάτων σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές, απαντά «φυσικά και επιμένουμε σε κάθε περίπτωση».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «μόνο μια ισχυρή Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, να βγάλει τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση», ενώ «αδύναμες Κυβερνήσεις σε συνθήκες πόλωσης και διχασμού θα βρεθούν μπροστά σε νέα αδιέξοδα».
Ξεκαθαρίζει πως «εμείς  έχουμε αποκλείσει την περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει αποδειχθεί ότι αδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύση ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης» και συμπληρώνει «διεκδικούμε κεντρικό ρόλο στην πολιτική ζωή και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουμε, μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και τη βουλή.
Επεξεργαζόμαστε το σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «η Δημοκρατική συμπαράταξη δυναμώνει καθημερινά και αναδεικνύεται στο βασικό πόλο της κεντροαριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης