Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σειρά επαφών Τσίπρα με Γεννηματά και Μητσοτάκη την Τρίτη (20/6) – Αναλυτικά η ατζέντα των θεμάτων

Σειρά επαφών Τσίπρα με Γεννηματά και Μητσοτάκη την Τρίτη (20/6) – Αναλυτικά η ατζέντα των θεμάτων
Tο απόγευμα της Δευτέρας (19/6), ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη (στις 18:00) και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόσο αύριο, Δευτέρα 19 Ιουνίου, όσο και την Τρίτη 20 Ιουνίου, με αντικείμενο τα αποτελέσματα του Eurogroup, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά  και το Κυπριακό ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών.
Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη (στις 18:00) και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη (στις 19:00). 
Πρώτος θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί της Τρίτης (20/6) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ, Κουτσούμπας (στις 11:00), θα ακολουθήσει η  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά (στις 12:00) και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης (στις 13:30).
Ουσιαστικά θα συναντηθεί με όλους τους  πολιτικούς αρχηγούς, εξαιρουμένου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.
Ωστόσο, η ατζέντα αναμένεται να ανοίξει και σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, καθώς θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον τούρκο πρωθυπουργό B. Yildirim, ένα 24ωρο νωρίτερα, τη Δευτέρα (19/6).

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την ατζέντα -  Όλα όσα θα συζητήσει με τους αρχηγούς

Άριστα πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο bankingnews ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο.
Ως εκ τούτου οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Α. Τσίπρας θα ανακοινώσει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή και δεν θα γίνουν θερινά τμήματα, με σκοπό να έρθουν νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο και στόχευση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουνίου στις (15:00).
Σε ότι, αφορά το θεσμικό πεδίο, ο πρωθυπουργός θα αναφέρει στους αρχηγούς των κομμάτων ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου το αργότερο, πριν κλείσει η Βουλή για ένα 15νθήμερο μετά τις 10 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή την πρότασή της για την Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς και έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση.
Τέλος, στο οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς την προοπτική της χώρας για στοχευμένη έξοδο στις αγορές, καθώς και τις μεγάλες  επενδύσεις, στις οποίες επιθυμεί ο Α. Τσίπρας να τεθεί επικεφαλής των ενεργειών για ένα διεθνές προσκλητήριο.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης