Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου

Σπυράκη: Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου
Η κυβέρνηση πήρε 14,5 δις ευρώ μέτρα για να καταλήξει να πάρει μόνο τη δόση είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποστήριξε πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα ύψους 14,5 δις ευρώ για να πάρει μόνο τη δόση.
«Παρά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα ερχόντουσαν όλα ταυτόχρονα, δηλαδή και η ελάφρυνση του χρέους και η ποσοτική χαλάρωση και η δόση, τελικά πήραμε μια δόση και αυτή με το σταγονόμετρο.
Η συμφωνία αυτή στην κοινωνία αποτυπώνεται με έναν ιδιαίτερα βαρύ τρόπο διότι οι συνταξιούχοι χάνουν 1 έως 2 συντάξεις, διότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν φόρους και εισφορές παραπάνω από το 60% του τζίρου τους, διότι κυρίως δεν υπάρχει μια προοπτική για την ανάπτυξη, μια προοπτική που θα δημιουργήσει δουλειές.
Και το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ρητά τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας είναι εξαιρετικά αδύνατο.
Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχουν προσδιορίσει τα 27 από τα 28 κράτη μέλη που συμμετέχουν στο σχέδιο Γιούνκερ.
Η εθνική αναπτυξιακή τράπεζα είναι αναγκαιότητα για να μοχλευθούν πόροι.
H κυβέρνηση δεν όρισε έως τώρα Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα από ανικανότητα.
Έπρεπε να οριστεί Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στα μέσα του 2015 και όπως μου απάντησε γραπτά ο (Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων) Πιέρ Μοσκοβισί οι πιστωτές δεν αντιδρούσαν» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Σπυράκη.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε όμως και στους δανειστές, υποστηρίζοντας πως ούτε αυτοί υλοποιούν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει το 2012 για το χρέος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης.
Ερωτηθείσα τι θα κερδίσει η χώρα αν μπει σε εκλογική διαδικασία, η κα. Σπυράκη υποστήριξε ότι θα κερδίσει «χρόνο για να μπορέσει να αναταχτεί».
«Γιατί κανένας με βάση αυτή την απόφαση δεν εγγυάται ότι η Ελλάδα στο τέλος αυτού του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές.
Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο.
Αν η Ελλάδα θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της στο τέλος αυτού του προγράμματος.
Και αυτή η απόφαση, πρώτον, αυτό δεν το εγγυάται και δεύτερον μέχρι τώρα οι κινήσεις αυτής της κυβέρνησης δείχνουν ότι δεν μπορεί να δώσει στην πατρίδα αυτή τη δυναμική που χρειάζεται για να έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης