Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η συμφωνία του Eurogroup οδηγεί όχι στην έξοδο αλλά στην εμβάθυνση της κρίσης

Θεοχαρόπουλος: Η συμφωνία του Eurogroup οδηγεί όχι στην έξοδο αλλά στην εμβάθυνση της κρίσης
Η χώρα πήρε την καθυστερημένη δόση, αλλά δεν κέρδισε ούτε στο χρέος ούτε στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση αλλά στην εμβάθυνση της διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό που υπογράφηκε δεν μπορεί να βγει και ότι θα επιδεινώσει την πραγματική οικονομία.
«Η αξιολόγηση τέλειωσε πολύ καθυστερημένα, ενώ το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό.
Η χώρα πήρε την αυτονόητη και καθυστερημένη δόση, αλλά δεν κέρδισε ούτε στο χρέος, ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στην άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ακριβώς σημαίνει διαρκές μνημόνιο, διαρκή λιτότητα.
Είναι αδιανόητο να μιλάμε για πέντε χρόνια 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και είναι αδιανόητο να δεσμεύεται η χώρα για συγκεκριμένο ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2055 και για το 2060.
Δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στα χρήματα της δόσης ο κ.Θεοχαρόπουλοςε είπε πως «πάνω από το 90% θα επιστραφεί κατευθείαν πίσω για πληρωμή της δόσης και τα άλλα είναι κάποιες αυτονόητες πληρωμές οφειλών του δημοσίου».
«Η λύση είναι να ασκηθεί μια αποτελεσματική πολιτική με προτάσεις.
Λύση είναι να δούμε τι μπορεί να γίνει για την επόμενη μέρα για τη χώρα, αν υπάρχει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση.
Εγώ λέω ότι υπάρχει εντός της ευρωζώνης και εντός της ΕΕ γιατί εκτός η κατάσταση θα είναι τραγική για τη χώρα μας και γι αυτά που θα έρθουν» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης