Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο – Πολύ καλή η συμφωνία του Eurogroup, έχουμε δρόμο ακόμα

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο – Πολύ καλή η συμφωνία του Eurogroup, έχουμε δρόμο ακόμα
Στα επόμενα δύο χρόνια η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα διαψεύσει τα απαισιόδοξα σενάρια είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση ότι η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πιτσιόρλας χαρακτήρισε πολύ καλή την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δεδομένων των συνθηκών.
«Έχουμε όλες τις δυνατότητες πια να μπούμε σε μια καινούρια περίοδο, να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει, το κλίμα που διαμορφώνεται γύρω από την ελληνική οικονομία και να γυρίσουμε σελίδα.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας.
Η αλλαγή μετά την απόφαση είναι τεράστια.
Μετά από αυτή είναι προφανέςότι για την κυβέρνηση σηματοδοτεί επανεκκίνηση και στα επόμενα δύο χρόνια η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα διαψεύσει όλους όσοι μιλάνε για απαισιόδοξα σενάρια» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της τακτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι καλά έκανε και έβαλε ψηλά τον πήχη, διεκδικώντας να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα προς τις αγορές, ότι η Ελλάδα βγαίνει πια από την περίοδο λιτότητας και μπαίνει σε ένα δρόμο ασφαλή προς την έξοδο από το μνημόνιο και στις αγορές.
Όσον αφορά τη ΝΔ ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι βρίσκεται σε πολύ μεγάλη αδυναμία, γιατί υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους, και είναι πρώτη φορά που γίνεται με ξεκάθαρο τρόπο και είναι μεγάλη επιτυχία.
«Η οικονομία έχει ανάγκη να πειστούν όλοι ότι έχει λείψει η αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές της, οι οποίες είναι πλέον απολύτως ασφαλείς» τόνισε ο υφ. Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι «τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να γίνουν κινήσεις και ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα στον τομέα των επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης