Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία

Παπαδημούλης: Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία
Το στοίχημα για τη χώρα είναι να αξιοποιήσει τα θετικά της συμφωνίας στο Eurogroup για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 
Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «STAR».
«Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 να μπορέσουμε να αποδείξουμε έμπρακτα και μέσα στην Ελλάδα και έξω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία, χωρίς την ανάγκη του κάθε Schaeuble», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.
«Το στοίχημα για τη χώρα - και όχι μόνο για την κυβέρνηση - είναι να αξιοποιήσει τα θετικά της συμφωνίας στο Eurogroup για να διορθώσει τα κακώς κείμενα τα οποία πριν επτά χρόνια οδήγησαν στη χρεοκοπία, τα μνημόνια και το βαθύ πηγάδι της κρίσης», επεσήμανε ο ίδιος.
Σε ερώτηση τι κέρδισε η Ελλάδα με την απόφαση του Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «κέρδισε το ότι ενισχύθηκε η βεβαιότητα και η σταθερότητα στην Ελλάδα, το ότι κανείς πια δεν συζητά για “Grexit” και ότι όλοι, ακόμα και οι φανατικοί του “εδώ και τώρα εκλογές” ομολογούν πια ότι οι εκλογές απομακρύνονται, επομένως έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε».
Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι στις προτεραιότητες είναι η ταχύτερη ανάπτυξη, η ταχύτερη μείωση της ανεργίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, κυρίως σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη.
Όπως τόνισε, για να επιτευχθούν όλα αυτά «πρέπει και όπου υπάρχει αλαλούμ και δυσλειτουργία στη διοίκηση να αντιμετωπίζεται και όπου υπάρχουν τρομακτικές καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, που μποϋκοτάρουν επενδύσεις, να αντιμετωπίζονται και όπου υπάρχει παραβατικότητα και έγκλημα να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα».
Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε, ακόμα, να πέσουν οι τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση και να υποχωρήσει αυτός ο άγριος φανατισμός που παρατηρείται σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης