Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Διατεθειμένος ο Τσίπρας για μια κυβέρνηση συνεργασίας εάν ο Μητσοτάκης πει το ναι

Λεβέντης: Διατεθειμένος ο Τσίπρας για μια κυβέρνηση συνεργασίας εάν ο Μητσοτάκης πει το ναι
Είπα στον Τσίπρα ότι αριστεροί ηγέτες στο όνομα της συναίνεσης θυσίαζαν τα πάντα είπε ο κ.Λεβέντης
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης συναινέσει σε αυτήν την προοπτική διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
«Του είπα γιατί το παίζεις κορώνα – γράμματα και δεν θέλεις να φτιάξουμε μια κυβέρνηση για 2 χρόνια, όσο μένει το συνταγματικό όριο αυτής της Βουλής;.
Αφού συζητήσαμε όλες τις δυσκολίες, να μη βγει το 3,5% πλεόνασμα, να μη έρθουν επενδύσεις, είμαστε μία χαλαρή πια οικονομία, που είναι δύσκολο να βρει το «νεύρο» της εύκολα, έχουμε αδρανήσει.
Του είπα «είσαι νέος, ξαναέχεις περιθώριο να γίνεις πρωθυπουργός, εγώ είμαι 65, θα ήταν λογικό να βιαζόμουν», τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λεβέντης.
Ερωτηθείς τι του απάντησε ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «μου είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει».
«Εκείνον τον είδα διατεθειμένο, εάν έβγαινε ο Μητσοτάκης σήμερα με μία δήλωση και έλεγε χάριν της Ελλάδας θυσιάζω το κόμμα, για να φέρουμε επενδύσεις» είπε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος σε ερώτηση εάν είδε διατεθειμένο τον πρωθυπουργό, εφόσον πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ναι», να γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, απάντησε θετικά.
«Ναι, γιατί γύρισε και μου είπε ότι η άλλη πλευρά είναι το εμπόδιο.
Είναι δρόμος μετ΄ εμποδίων αυτό που πάει να κάνει τώρα.
Είναι σαν να λες θα βγάλω πάση θυσία 9 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα.
Θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, ένας Τσίπρας να καταφέρει και 3,5% πλεόνασμα, να βγάζει και επενδύσεις να φέρει και ένα αριστερό κόμμα να το κάνει δεξιό.
Κυνηγάει το άπιαστο.
Ο άνθρωπος στον δρόμο θα “καταρρεύσει”.
Γι’ αυτό το είπα, ως λύτρωση στο προσωπικό του δράμα, να φτιάξουμε μία κυβέρνηση.
Του είπα, μάλιστα ότι αριστεροί ηγέτες, όπως ο Κύρκος στο όνομα της συναίνεσης και των συμμαχικών κυβερνήσεων, θυσίαζαν τα πάντα.
Έριξαν τον εγωισμό τους και πήγαν ακόμη και με τον Μητσοτάκη, χάριν της χώρας.
Εσύ, του λέω, γιατί δεν τολμάς; και τότε γύρισε και μου είπε ότι το εμπόδιο είναι ο Μητσοτάκης» τόνισε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης