Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Διακομματική συναίνεση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα - Εθνικοί στόχοι η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές

Τσίπρας: Διακομματική συναίνεση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα - Εθνικοί στόχοι η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές
Θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση αλλά... 
Σε καλό κλίμα διεξήχθει η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά της απόφασης του Eurogroup υποστηρίζοντας ότι είναι μια θετική απόφαση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής καθώς και ο καταλογισμός ευθυνών ωστόσο όπως υπογράμμισε ο στόχος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ένας εθνικός στόχος ο οποίος πρέπει -όσο είναι δυνατόν- να μένει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση και δεν πρέπει να υπάρχει εκπομπή ενός μηνύματος αρνητικού για τη χώρα που στέλνει λαθος σήμα στις διεθνείς αγορές.
«Είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής ωστόσο η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές είναι εθνικός στόχος και πρέπει να μένει έξω από αυτή ώστε να μην αποθαρρύνονται οι επενδυτές» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχει εκπομπή ενός μηνύματος αρνητικού για τη χώρα που στέλνει λάθος σήμα στις διεθνείς αγορές».
Επιπλέον ο πρωθυπουργός προχώρησε σε «άνοιγμα» προτείνοντας να υπάρξει διακομματική συναίνεση στην επιλογή και τοποθέτηση της Διοίκησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη δημιουργία της οποίας προβλ΄πει η απόφαση του Eurogroup.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ειδικά για την Αναπτυξιακή Τράπεζα ο πρωθυπουργός επέμεινε πως και αυτή πρέπει να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θέλει να επιδιώξει ο ίδιος μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά και διακομματική συναίνεση ώστε να μην υπάρχει καμία αίσθηση πως θα επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μονοκομματικές διοικήσεις. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για το μέλλον της Ευρώπης και την αρχιτεκτονική της ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε τις πάγιες θέσεις και πως πρέπει να είναι ένα πεδίο συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Οι ίδιες πηγές μιλώντας για τον έντονο διάλογο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Φώφη Γεννηματά σημείωναν ότι «η κυρία Γεννηματά έκανε μια μομφή και έλαβε μια απάντηση, σε μια συζήτηση που ήταν χαλαρή ήθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις. Όταν η κα. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλαν 65 δις ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλεία θα έπαιρναν και την απάντηση που τους άρμοζε».
Τέλος οι ίδια πηγή αναφερόμενη συνολικά στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς σημείωνε με νόημα πως «είναι προφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς αρχηγούς σε αντίθεση με τους προηγούμενους».

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης