Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή το θέμα με τις συνομιλίες Καμμένου

Στη Βουλή το θέμα με τις συνομιλίες Καμμένου
ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις
Στη Βουλή μεταφέρεται η ένταση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για συνομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1».
Το θέμα έχει ήδη πάρει το δρόμο για τη Βουλή.
Σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90,1», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία, ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη. Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Παραβιάζει το Σύνταγμα το μισό ποινικό κώδικα και την ηθική» τόνισε.
Ερώτηση κατέθεσε και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Μαθαίνουμε για ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών Καμμένου – Γιαννουσάκη. Θα τα δούμε και θα λάβουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1».

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου

«Πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καρφί", το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση.
Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του "Noor 1". Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό.
Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».

Ερωτήσεις για το θέμα στη Βουλή

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας "Καρφί" της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογραμμίζει ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας "Real News", είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».
«Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο» καταγγέλλει και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια τη διαμεσολάβησή του - ενημέρωση προς την εισαγγελία και στον υπουργό Δικαιοσύνης για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση».
«Τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από υπουργό της Κυβέρνησης -και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικές και προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού», αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου και υπογραμμίζει ότι «η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης