Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης δεν λειτούργησε με δόλο στην υπόθεση της «λίστας Lagarde»

Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης δεν λειτούργησε με δόλο στην υπόθεση της «λίστας Lagarde»
«Η λίστα Lagarde αποτέλεσε για πολύ καιρό στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης για να κάνουν κάποιοι πολιτικές καριέρες»
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης δεν λειτούργησε με δόλο στην υπόθεση της «λίστας Lagarde», σύμφωνα με όσα δήλωσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Η λίστα Lagarde αποτέλεσε για πολύ καιρό στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης για να κάνουν κάποιοι πολιτικές καριέρες.
Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως ο ίδιος πιστεύει ότι η επίμαχη λίστα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αυτοτελή βάση φορολογικού ελέγχου και για το λόγο αυτό την απέστειλε στον κ. Διώτη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί από το ΣΔΟΕ για περιπτώσεις της «λίστας Lagarde» ο πρώην υπουργός δήλωσε πως «δεν με ενδιαφέρει πόσα βεβαιώνονται, από τη στιγμή που η εισπραξιμότητα είναι κάτω του 1%.
Να κάνουν καλύτερη δουλειά και να βεβαιώνουν ότι εισπράττεται.
Βέβαια, το ΣΔΟΕ του 2017 είναι απείρως καλύτερο από αυτό του 2010, διότι όλοι οι υπουργοί προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις και κυρίως στο ζήτημα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου.
Είχαμε πιο αυστηρή νομοθεσία και από την Ελβετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης