Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Το ζητούμενο είναι να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά τα μνημόνια

Παπαδημούλης: Το ζητούμενο είναι να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά τα μνημόνια
Απαιτείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο μακριά από τις παθογένειες που έφεραν τη χρεοκοπία τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως το ζητούμενο για τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το πώς θέλουν να είναι η Ελλάδα μετά το τέλος των μνημονίων διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να εστιάσει γύρω από την ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αντιμετώπιση του κινδύνου της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.
«Αυτός ο διάλογος είναι επιβεβλημένος και για έναν παραπάνω λόγο.
Γιατί, με την νέα σελίδα στην οποία ήδη έχουμε περάσει μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup, το ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά το τέλος των μνημονίων και τι θα κάνουμε για να εγγυηθούμε το τέλος αυτής της άγριας επιτροπείας.
Και, φυσικά αυτό απαιτεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, μακριά από τις παθογένειες που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι δεδομένου ότι στόχος είναι η οριστική έξοδος από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, αυτό που επιβάλλεται είναι «διάλογος και η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση - παρά τις δεδομένες διαφορές - γιατί αυτό θα πιστωθεί αν το πετύχουμε όχι απλώς στην κυβέρνηση Τσίπρα, θα βοηθήσει τη χώρα και τον λαό της για δεκαετίες και θα ωφεληθεί απ' αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση των επόμενων δεκαετιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης