Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Οδεύουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην οριστική άρση των capital controls

Τζανακόπουλος: Οδεύουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην οριστική άρση των capital controls
Η συμφωνία της 15ης Ιουνίου διαμορφώνει για πρώτη φορά έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι οδεύουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην οριστική άρση των capital controls διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την θέση του πως με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου για πρώτη φορά διαμορφώνεται ένας θετικός διάδρομος για την ελληνική οικονομία.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο των εξαγωγέων ο κ.Τζανακόπουλος είπε τα capital controls ήταν συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς την Ελλάδα, αναφέροντας πως η οριστική άρση τους θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα.
Ο κ. Τζανακοπουλος είπε η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ διαφορετική σήμερα, κάτι που  αποτυπώνεται ήδη και στους βασικούς δείκτες της οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι αν και οι εξαγωγές δέχθηκαν τεράστιες πιέσεις, παρόλο αυτά κατάφεραν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
«Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε μια πενταετία οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν την περίοδο της κρίσης αύξηση της τάξης σχεδόν του 30%, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η αύξηση κατά 10,6% το 2016.
Αυτή η πορεία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με βάση τα όσα καταδεικνύουν τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2017, όπου στον τομέα των εξαγωγών καταγράφεται αύξηση κατά 20,3% και, νομίζω, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στο να συνεχιστούν ακόμα περισσότερο αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις το επόμενο διάστημα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι με τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου αίρεται η αβεβαιότητα.
«Αυτή η συμφωνία για πρώτη φορά διαμορφώνει ένα καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία, προσδιορίζει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, το οποίο -και αυτό είναι εξόχως σημαντικό- συνδέεται με την ανάπτυξη, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα δεν θα βρεθεί ξανά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του υπερδανεισμού, χωρίς κανένα οικονομικό ορθολογισμό και χωρίς καμία προοπτική.
Και για να μη μείνει κενό γράμμα η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης που περιλαμβάνεται στη συμφωνία, καταλήξαμε σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό πακέτο που θα κατευθύνει πόρους προς την ελληνική οικονομία, η οποία θα στηριχθεί έτι περαιτέρω και από τη δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης