Πολιτική

Κικίλιας: Ο Τσίπρας απέτυχε και στους 5 βασικούς στόχους του – Υποκριτική η στάση του

Κικίλιας: Ο Τσίπρας απέτυχε και στους 5 βασικούς στόχους του – Υποκριτική η στάση του
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ο κ.Κικίλιας
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέτυχε και στους 5 βασικούς στόχους που είχε θέσει για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι ούτε η αξιολόγηση έκλεισε σύντομα, ούτε οριστική ρύθμιση του χρέους υπήρξε, ούτε ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση , ούτε έξοδος στις αγορές, ούτε υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και μείωση πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ το 2019 και στο 2% το 2020.
«Ο πρωθυπουργός καθυστέρησε 16 μήνες τη διαπραγμάτευση, έφερε ένα τέταρτο μνημόνιο με μείωση των συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα επόμενα 5 χρόνια μέχρι το 2023 […], με πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060 -πουθενά στον κόσμο δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο- κι η πραγματικότητα είναι ζοφερή για την ελληνική κοινωνία την ελληνική οικογένεια και την ελληνική οικονομία» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζοντας ότι η στάση του κ.Τσίπρα είναι υποκριτική.
«Άλλα λέει με κλειστές πόρτες, κι αλλιώς συμπεριφέρεται πολιτικά δημοσίως και καπηλευόμενος αν θέλετε τη στάση των υπολοίπων.
Δεν υπάρχει νομίζω ότι πιο καθαρή, αντιμετώπιση και στάση και θέση πολιτική, από το ότι η εθνική αντιπροσωπεία θέλει να ενημερωθεί κι ο κ. Τσιπρας πρέπει, να απολογηθεί» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος απέρριψε κάθε περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης