Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα – Η Ευρώπη θα μας βοηθήσει να βγούμε από τη μεγάλη κρίση

Μαντάς: Είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα – Η Ευρώπη θα μας βοηθήσει να βγούμε από τη μεγάλη κρίση
Τραγελαφικό ότι η ΝΔ ζητά εκλογές, κανείς σε αυτήν την χώρα δεν το επιθυμεί υποστήριξε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
«Χωρίς αμφιβολία βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα.
Κλείσαμε την αξιολόγηση, έφυγε μια μεγάλη αβεβαιότητα, έχουμε πλέον μπει στις διεργασίες αποτύπωσης και προσδιορισμού των βημάτων που πρέπει να γίνουν για το χρέος όταν λήξει το πρόγραμμα.
Είναι απολύτως σαφές και από την πλευρά των θεσμών ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα και ότι και η Ευρώπη και οι θεσμοί θα μας βοηθήσουν, όχι γιατί είμαστε επαίτες, αλλά γιατί αυτή είναι και μια ευρωπαϊκή ευθύνη, μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση και να κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα εξόδου με το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τραγελαφικό το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, επισημαίνοντας ότι «κανένας σε αυτή την χώρα δεν επιθυμεί μια τέτοια διαδικασία», μια και όπως είπε, το γεγονός αυτό δεν δίνει καμία απάντηση στα προβλήματα της χώρας.
«Είναι μια καρικατούρα ενός αιτήματος, στο οποίο κάποιοι είχαν επενδύσει πολλά, δηλαδή στο να αποτύχει η χώρα» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος ερωτηθείς για τα περιθώρια συνεννόησης που υπάρχουν με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είπε πως η συνεννόηση θα πρέπει να γίνεται πάνω στα δεδομένα.
«Η συνεννόηση πρέπει να αφήνει απ' έξω οποιαδήποτε σενάρια φανταστικά μπορεί να φτιάχνει ο καθένας.
Πρέπει να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να αντιπαρατεθούμε πάνω στα πραγματικά δεδομένα και στα πραγματικά νούμερα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε πως «δεν πετάμε στα ουράνια, ξέρουμε ότι έχουμε έναν πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης