Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για το Κυπριακό συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες – Συντονισμός για τα επόμενα βήματα

Για το Κυπριακό συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες – Συντονισμός για τα επόμενα βήματα
Επαφές πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κύπρου για τη συνάντηση που είχε στις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, B. Yildirim ενώ επί τάπητος τέθηκε και το έγγραφο που κατέθεσε για το Κυπριακό ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Espen Barth Eide.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται, Τσίπρας και Αναστασιάδης καθόρισαν τη στάση και τα βήματα που θα ακολουθήσουν επί του Κυπριακού τόσο στις συναντήσεις και στις επαφές που θα έχουν με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες όσο και για τη συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Αναστασιάδης θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, όπως μεταξύ άλλων με τον Donald Tusk, τον Jean Claude Juncker αλλά πιθανότητα και την Angela Merkel και τον Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης