Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί τα πλεονάσματα του 2% έως το 2060 – Παραμένει το θέμα του χρέους

Βούτσης: Σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί τα πλεονάσματα του 2% έως το 2060 – Παραμένει το θέμα του χρέους
Οι δανειστές έδωσαν τη διαβεβαίωση πως θα μας στηρίξουν στην προσπάθεια μας να βγούμε στις αγορές είπε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 2% έως το 2060 διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό καθιστά σαφές ότι υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι το θέμα της επίλυσης της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε χρονικά ενώ υπογράμμισε πως με τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου οι δανειστές έδωσαν τη διαβεβαίωση πως θα στηρίξουν και έμπρακτα, μέσω της αποδέσμευσης χρημάτων, την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Όπως είπε ο κ.Βούτσης, δεν αποκλείεται η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός του 2017, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ότι στο επίκεντρο της συμφωνίας βρέθηκε το θέμα της ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και για αναπτυξιακές «ενέσεις».
«Το πρόγραμμα αυτό βγαίνει με την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να πηγαίνει όπως πηγαίνει.
Για αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά»
Είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτά που προνομοθετήθηκαν ως μέτρα και τα αντίμετρα, θα είμαστε σε θέση να τα εφαρμόσουμε με την κοινωνία όρθια» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος εκτίμησε ότι όπως φαίνεται αυτά θα είναι και τα τελευταία μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και επαναδιαπραγμάτευση κάποιων εξ’αυτών σε συνεννόηση με τους δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης