Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Προς νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για τους συμβασιούχους των δήμων και όχι παρατάσεις

Σκουρλέτης: Προς νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για τους συμβασιούχους των δήμων και όχι παρατάσεις
Τα επόμενα 24ωρα, ενδεχομένως και το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσουμε την πρόταση μας τόνισε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους των Δήμων είναι νέες ολιγόμηνες συμβάσεις και όχι παρατάσεις διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
«Δυνατότητα παράτασης δεν υπάρχει, ουδέποτε από το Νοέμβριο που είμαι υπουργός Εσωτερικών έχω αφήσει την υπόνοια ότι αυτοί οι άνθρωποι στις 31/12 που ήξεραν ότι λήγει η σύμβαση τους θα γινόντουσαν μόνιμοι.
Εμείς θέλοντας να αντιμετωπίσουμε το έκτακτο της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι της κυβέρνησης, προσπαθούμε να βρούμε μία ρύθμιση όπου μέχρι να βγουν οι νέες μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, που είναι μία διαδικασία που θέλει 6 με 8 μήνες περίπου, έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας για να καλύψουμε τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης.
Επιχειρούμε να βρούμε μία λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους μέχρι τώρα εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό το μεσοδιάστημα.
Αυτή είναι η προσπάθεια μας, εκεί έχουμε βάλει όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτουμε έτσι ώστε να έχουμε μία θωρακισμένη λύση» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.
Ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των σκουπιδιών είναι να γίνουν νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορούν να μας ξεμπλοκάρουν στο θέμα της αποκομιδής αλλά όμως δεν θα απαντούν στο κοινωνικό πρόβλημα της βίαιης διακοπής της εργασιακής σχέσης αυτών των ανθρώπων».
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω την τελική μορφή της πρότασης μας, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, μέσα στο Σαββατοκύριακο να είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε» είπε ο κ.Σκουρλέτης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης