Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Βαδίζουμε ολοταχώς για το επόμενο μνημόνιο μέσα στο 2018 – Μόνη λύση να φύγει η κυβέρνηση

Βορίδης: Βαδίζουμε ολοταχώς για το επόμενο μνημόνιο μέσα στο 2018 – Μόνη λύση να φύγει η κυβέρνηση
Η συμφωνία του Eurogroup δεν περιλαμβάνει τίποτα όλα όσα μας έλεγε ο πρωθυπουργός είπε ο κ.Βορίδης
Την θέση ότι η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς για το επόμενο μνημόνιο μέσα στο 2018 διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η μόνη λύση είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα.
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δεν έχει τίποτα από όλα αυτά που μάς έλεγε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν έτοιμος να φορέσει γραβάτα.
Για το χρέος το μόνο που εμπεριέχεται στη συμφωνία είναι η δήλωση πως το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί μετά το πέρας του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 και αναλόγως με τις τότε επικρατούσες συνθήκες.
Από όλη την εξιστόρηση, το τελευταίο αφήγημα της κυβέρνησης, που ήταν ο οδικός χάρτης Τσακαλώτου, ο οποίος έλεγε κλείσιμο αξιολόγησης, ρύθμιση του χρέους, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, αποδέσμευση από το μνημόνιο, μέχρι στιγμής εκείνο που έχουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Δεν έχουμε τη ρύθμιση του χρέους, προφανώς δεν έχουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ενόψει του ό,τι μ' αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια, η όποια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα έχει πάρα πολύ υψηλά επιτόκια» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βορίδης.
Ερωτηθείς για το τι θα σημάνει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στους ξένους επενδυτές ο κ.Βορίδης είπε ότι το σήμα που θα δώσει θα είναι ότι «θα φύγει μια άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση και θα έρθει κάποιος, ο οποίος μπορεί να κάνει δουλειά στην Ελλάδα, για να ισιώσουν πέντε πράγματα και μπουν στο σωστό δρόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης