Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Άκαρπη η συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Το 2018 οι προσλήψεις στους Δήμους

Σκουρλέτης: Άκαρπη η συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Το 2018 οι προσλήψεις στους Δήμους
«Όταν υπάρχει διάλογος βρίσκεις λύσεις», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης
(Upd2) Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ – ΟΤΑ) για το ζήτημα των συμβασιούχων.
Ο κ. Σκουρλέτης , συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη στους οποίους παρουσίασε τη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης, για την απασχόληση προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους της χώρας, καθώς και για την απασχόληση των συμβασιούχων που ήδη εργάζονται, υπό τις εξελίξεις που επιβάλλει η κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου.
Όπως δήλωσε ο «σήμερα στην συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσιάσαμε αναλυτικά όλα τα σημεία της νομοθετικής ρύθμισης που σκοπεύουμε να καταθέσουμε την Δευτέρα.
Δεχτήκαμε αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις.
Θεωρώ θετικό ότι υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και διαβλέπω και μία ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση.
Θέλω να επαναλάβω ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπουμε τη διασφάλιση της συνέχισης με νέες συμβάσεις των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν.
Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους».
Ξεκαθάρισε ότι «μιλάμε για νέες συμβάσεις» καθώς  «στην πρότασή μας υιοθετούμε τον δρόμο που μας υπέδειξε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είπε ότι είναι αντισυνταγματικό, θέσεις οι οποίες καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες να καλύπτονται με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις.
Αυτό λοιπόν ως σκεπτικό το υιοθετούμε, το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα ανώτατο δικαστήριο ούτως ή άλλως και για αυτό το έχουμε ενσωματώσει στην πρόταση που καταθέτουμε».
Ωστόσο, τόνισε πως από την άλλη «υπάρχουν εξαιρετικές συνθήκες, οι οποίες προκύπτουν από τα συσσωρευμένα σκουπίδια και με βάση λοιπόν αυτές τις παραμέτρους έχουμε καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση»
Κληθείς να απαντήσει να υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους σήμερα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, απάντησε ότι «οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει τα έγγραφά του σε αυτόν τον διαγωνισμό.
Το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο το οποίο θα προβλέψει και μια μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα, ότι περνάει από την μεριά μας να γίνουν όλα πάρα πολύ γρήγορα και θεωρώ ότι το αντίστοιχο από όσο γνωρίζω σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΑΣΕΠ θα κάνουν και από εκεί.
Άρα μιλάμε μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
Μάλιστα, αναφορικά με τον αριθμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, σημείωσε ότι αυτός θα προσδιοριστεί από τους ίδιους τους Δήμους.
«Εμείς ήδη έχουμε εγκρίνει 2.500 προσλήψεις οι οποίες αντιστοιχούν σε αντίστοιχα αιτήματα που μας έχουν καταθέσει οι Δήμοι.
Δίνουμε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τη δυνατότητα να υπάρχει αναπροσαρμογή στους οργανισμούς των Δήμων, έτσι ώστε να προκύψουν και άλλες οργανικές θέσεις με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Σε ερώτηση για το εάν  υπάρχουν άλλες εναλλακτικές για να βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους σε περίπτωση αδιεξόδου, ο κ. Σκουρλέτης πως «όταν υπάρχει διάλογος βρίσκεις λύσεις» και εκτίμησε ότι «αδιέξοδο δεν θα υπάρξει».
«Νομίζω ότι όλοι τελικά πρέπει να σταθούν στο ύψος των ευθυνών που τους αναλογούν», είπε ο υπουργός.
από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 24 ιουνίου 2017 14:52)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης