Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν

Μητσοτάκης: Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν
Στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι Τρικάλων, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
«Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι Τρικάλων.
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι παλαιότερες γενιές Σαρακατσαναίων, αντιμετώπιζαν τις μεγάλες δυσκολίες του νομά κτηνοτρόφου με δύναμη και σταθερότητα.
Αυτές οι αρετές αποτυπώνονται στα έθιμά σας, στην παράδοσή σας που με τόσο σεβασμό κρατάτε, σήμερα, ζωντανή.
Και δεν σας κρύβω ότι τις αρετές αυτές, τη δύναμη, τη σταθερότητα, τις θαυμάζω. Είναι προσόντα πολύτιμα για κάθε άντρα, για κάθε γυναίκα, είναι αξίες εξαιρετικά χρήσιμες στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας.
Χρειαζόμαστε αυτήν τη θέληση, αυτό το πείσμα, αυτήν τη δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ξανασταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, δυνατοί και υπερήφανοι.
Όπως χρειαζόμαστε αυτήν την ενότητα.
Ενότητα στηριγμένη στην αλήθεια και την αξιοπιστία.
 Όχι σε ψέματα και όχι σε αυταπάτες.
Και χαίρομαι πολύ που είστε σήμερα εδώ όλοι μαζί, ενωμένοι.
 Σαρακατσάνοι από όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και από τη Βουλγαρία, όλοι εμείς είμαστε μαζί σας, μοιραζόμαστε τη σημερινή σας, μεγάλη χαρά».
Ο ίδιος συνεχάρη τον πρόεδρο για το ζήτημα στο οποίο επέλεξε να αφιερώσουν το φετινό  Αντάμωμα, στα παιδιά που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα, επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν μια δουλειά στην πατρίδα μας.
«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που, δυστυχώς, δημιούργησε η κρίση των τελευταίων ετών, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την πατρίδα μας, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Θέλω να σας δώσω το λόγο μου ότι είναι βασική μου προτεραιότητα, να γυρίσουν αυτά τα παιδιά και πάλι πίσω στην πατρίδα μας.
Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν φέρουμε επενδύσεις, εάν δημιουργήσουμε νέες δουλειές, καλές δουλειές, να κρατήσουμε εδώ τους νέους που αναζητούν το δρόμο τους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης.
Το χρωστάμε σε αυτούς και το χρωστάμε στον τόπο μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης