Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μικροκομματικά παιχνίδια και «μάχη» συμφερόντων πίσω από τα «βουνά» με τα σκουπίδια

Μικροκομματικά παιχνίδια και «μάχη» συμφερόντων πίσω από τα «βουνά» με τα σκουπίδια
Η κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ να αναλογιστεί τις ευθύνες της
Μικροκομματικό παιχνίδι σε βάρος της κοινωνίας που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος από το βήμα της Βουλή κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι δικοί της συνδικαλιστικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την άρνηση των συμβασιούχων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.
«Επιλέγετε να βυθίζετε την Αθήνα και την χώρα στα σκουπίδια», είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
«Γιατί; Για να παραδώσετε τον τομέα στους ιδιώτες.
Μαθαίνω ότι η παράταξή σας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που συζητάει τώρα την πρόταση του Πρωθυπουργού είναι αντίθετη στην αναστολή της απεργίας.
Δηλαδή εσείς τι προτείνετε;
Να συνεχιστεί το καθεστώς;
Θέλετε 6100 απολυμένους;
Δεν θέλετε 2.500 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας μέσω ΑΣΕΠ;
Αφήστε τις υπεκφυγές.
Μην κρύβεστε πίσω από δημοσιεύματα.
Σας καλούμε σε ένα θέμα, αυτό τουλάχιστον, να συμφωνήσετε.
Σε αυτό δεν μπορούμε;
Στο βωμό ποιας σκοπιμότητας θέλετε να παίζετε με τους συμβασιούχους;
Εάν επιλέξετε την στάση αυτή είναι ανάλγητη και αντικοινωνική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnwes.gr η βελτιωτική πρόταση την οποία έκανε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους οποίους συναντήθηκε το πρωί έτυχε της αποδοχής από την πλειοψηφία των Συνδικαλιστών που βρέθηκαν στο Μαξίμου και αυτό διότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άλλαξαν τη στάση τους και εν τέλει μπλόκαραν την αρχική απόφαση για αναστολή της απεργίας.
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι «η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της.
Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες».
«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει «η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης