Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα η διάσκεψη στην Ελβετία για το Κυπριακό – Στο επίκεντρο ασφάλεια και εγγυήσεις

Σήμερα η διάσκεψη στην Ελβετία για το Κυπριακό – Στο επίκεντρο ασφάλεια και εγγυήσεις
Αποσύρθηκε το έγγραφο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Espen Barth Eide
Μια ακόμα κρίσιμη διάσκεψη για το Κυπριακό συνέρχεται σήμερα στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διπλωματικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις προκειμένου να γίνει ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.
Η διάσκεψη θα αρχίσει στις 11:00 ώρα Ελλάδας και στο τραπέζι μετά την απόσυρση του εγγράφου του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Espen Barth Eide, θα κυριαρχήσουν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, εκεί δηλαδή που σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης τον περασμένο Ιανουάριο.
Στα κρίσιμα αυτά θέματα αναμένεται να φανεί ποια είναι η στάση της Τουρκίας και κυρίως αν μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται πως στη διάσκεψη παρών θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε συνάντηση χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη προκειμένου να οριστικοποιήσουν την κοινή στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου.
Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε επίσης με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Espen Barth Eied όπου συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα της Διάσκεψης, ενώ έπειτα από το δείπνο που παρατέθηκε στις αντιπροσωπείες των συμμετεχόντων μερών, παρουσία και της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini, συναντήθηκε και με τον Βρετανό ομόλογό του Boris Johnson, ο οποίος δίνει και αυτός το παρών στη Διάσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης