Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η κυβερνητική πρόταση για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα

Σταθάκης: Η κυβερνητική πρόταση για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα
Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Την θέση ότι «η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ» διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
«Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα.
Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις δουλειές τους.
«Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί» τόνισε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος και σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, καθώς ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός με βάση τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% ανακύκλωση στην πηγή και 50% διαχείριση.
Όπως είπε ο κ.Σταθάκης, ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα 12 από τα 13 περιφερειακά σχέδια και προχωρούν ενώ έχουν γίνει μεγάλα βήματα και για τα στερεά απόβλητα.
Όσον αφορά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των πολιτών, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι «κάθε φορολογικό μέτρο έχει ισχυρά στοιχεία φορολογικής δικαιοσύνης», επισημαίνοντας ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας θα μειωθεί και η φορολογία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε αξιοθαύμαστη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μηδενική ύφεση το 2015, οριακή βελτίωση το 2016 και αισθητή βελτίωση το 2017.
Ως προς το θέμα της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ ο κ.Σταθάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα».
Όπως είπε, με τον νέο διαγωνισμό θεραπεύονται τα προβλήματα που είχε θέσει η ΕΕ για τον προηγούμενο, με τον οποίο είχε κατακυρωθεί στους Αζέρους.
«Προκρίθηκε η λύση να δραστηριοποιείται ο πλειοδότης στην ΕΕ ή να έχει συμμετοχή ευρωπαϊκός εταίρος στο σχήμα, εφόσον η εταιρεία προέρχεται από τρίτη χώρα» τόνισε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης