Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Συγκεκριμένες θέσεις στο συνέδριο της ΔΗΣΥ για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Συγκεκριμένες θέσεις στο συνέδριο της ΔΗΣΥ για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη
Δεν μπορεί η προοδευτική παράταξη να κάνει τον τροχονόμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο κ.Ξεκαλάκης
Την θέση ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου, θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να δημιουργηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη διατύπωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξεκαλάκης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνθέσεις.
«Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα δρώμενα της προοδευτικής παράταξης πραγματικά έχουμε κουραστεί να βλέπουμε το τελευταίο διάστημα τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί δραματικά και τους ψηφοφόρους να πηγαίνουν είτε στον κ. Μητσοτάκη είτε στην αποχή και η προοδευτική παράταξη να κάνει απλά τον τροχονόμο» τόνισε ο κ.Ξεκαλάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει «ένα στίγμα ειλικρινούς ανοίγματος» προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αλλά κυρίως προς την κοινωνική βάση της παράταξης, αλλά και να «καθοριστούν εντός του 2017 συγκεκριμένες ημερομηνίες, πρώτον για το συνέδριο της προοδευτικής παράταξης, από το οποίο θα προκύψει ο νέος ενιαίος φορέας, και δεύτερον για την εκλογή του αρχηγού».
«Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε από τις λογικές του κοινοβουλευτικού επαγγελματισμού στις λογικές του πολιτικού αλτρουϊσμού.
Αυτή τη στιγμή, οι συμπολίτες μας θεωρούν ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική τη βλέπουν ως ένα αντικείμενο που θα τους δώσει δημοσιότητα, θα τους προσδώσει χρήματα. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης