Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε μονιμοποίηση σε συμβασιούχους – Ήμασταν σαφείς σε αυτό

tags :
Ρήγας: Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε μονιμοποίηση σε συμβασιούχους – Ήμασταν σαφείς σε αυτό
Η αντίληψη μας είναι ότι χρειαζόμαστε και πρέπει να υπάρχουν μόνιμες θέσεις εργασίας όταν εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η κυβέρνηση ουδέποτε υποσχέθηκαν μονιμοποίηση σε συμβασιούχους διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Έως σήμερα το κόμμα συντεταγμένα, αλλά και η κυβέρνηση δεν είχαν αφήσει κανένα υπονοούμενο ότι οι συμβάσεις αυτές θα γίνουν μόνιμες.
Ήμασταν σαφείς σε αυτό.
Αυτό έχει να κάνει με το θέμα το νομικό που υπήρχε, γνωρίζαμε τις δεσμεύσεις τις νομικές που υπήρχαν.
Όμως η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και η δική μου ως γραμματέα είναι ότι χρειαζόμαστε και πρέπει να υπάρχουν μόνιμες θέσεις εργασίες, όταν εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες. Δεν μπορεί να είναι οι θέσεις εργασίας με ανασφάλεια, με όρους που κατά τη δική μάς άποψη γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό θα θέλαμε να μας το αναγνωρίζει κάποιος, ακόμα και αν διαφωνεί μαζί μας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ρήγας.
«Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το Σύνταγμα ορθά έβαλε την πρόβλεψη να μη γίνονται οι συμβάσεις μόνιμες, γιατί έχουμε εποχικές εργασίες, στις οποίες χρειαζόμαστε ανθρώπους με συμβάσεις.
Υπάρχει απόσταση από αυτό, όμως, μέχρι το ότι αξιοποιήθηκε από μεριάς των προηγούμενων κυβερνήσεων και έκαναν συμβάσεις σωρηδόν για θέσεις που θα έπρεπε να ήταν μόνιμες.
Με τον συγκεκριμένο έλεγχο κρατούσαν σε ομηρία είτε αυτούς που προσλάμβαναν είτε αυτούς που ενδεχομένως ήλπιζαν ότι θα έρθουν.
Ήταν μία κατάσταση που δεν τιμούσε και δεν τιμά κανέναν» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης