Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συμβασιούχους καλυπτόμενη από τις διατάξεις του Συντάγματος

tags :
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συμβασιούχους καλυπτόμενη από τις διατάξεις του Συντάγματος
Αντί να εξασφαλίσει σταθερές – μόνιμες δουλειές, η κυβέρνηση κοροϊδεύει υποσχόμενη δήθεν λύσεις τονίζει το ΚΚΕ
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι αντί να εξασφαλίσει σταθερές και μόνιμες δουλειές, κοροϊδεύει και προχωρά στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, καλυπτόμενη από τις διατάξεις του Συντάγματος εξαπολύει το ΚΚΕ.
«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των δήμων φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτές οι κυβερνήσεις ψήφισαν και διατηρούν σε ισχύ ευρωενωσιακές ρυθμίσεις και μνημονιακούς νόμους, με τους οποίους ενισχύθηκε η ανταποδοτικότητα, ενώ το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους κι εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας.
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του Συντάγματος.
Αντί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη σταθερή-μόνιμη δουλειά όλων αυτών των εργαζομένων, κοροϊδεύει, υποσχόμενη δήθεν λύσεις που και την εργασιακή ανασφάλεια διαιωνίζουν και σε απολύσεις οδηγούν» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
«Η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση, αφορά προσλήψεις ελάχιστων -σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες- εργαζομένων και είναι αβέβαιο αν θα καλυφθούν από τους τωρινούς συμβασιούχους.
Στρώνει το έδαφος στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα του κλάδου και των συμβασιούχων και καλεί το λαό να στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης